Ünnep

Hét ötlet, ha lélekig hatoló, személyes ajándékot adnál

Még egy naptár, még egy gyertya – nem rossz ajándékok ezek, hanem örömet adó, némiképp különleges meglepetések. Az egyedi ajándékokkal garantáltan sikert arattok: íme egy kis inspiráció!

Kaparós plakát – ajándék az egész családnak

Az egyik abszolút kedvencünk a család kaparós plakátja, ami nem kevesebb, mint 101 családi programot tartogat, amelyet az év során „elfogyaszthatunk”. A gazdagon illusztrált, színes plakáton van választék bőven: időjárásnak, lehetőségeknek és kedvünknek megfelelően tudunk választani az éppen aktuálisnak választott meglepetésprogramok közül. Kinti játék, kreatívkodás, kertészkedés, sportok és gasztrokalandok sorjáznak előttünk, szó szerint százszámra, a legkülönfélébb személyiségek is megtalálják köztük a maguknak valót. A plakát segítségével kreatív módon követhetjük nyomon, mi mindenben vettünk már részt együtt, évek múltán pedig jó lesz visszaemlékezni a sok együtt töltött percre, és felidézni a közösen szerzett élményeket!

Egyedi keresztrejtvény

Egyedivé szabhatjuk a keresztrejtvényeket, és egy ilyen ajándék igazán nagy örömet okozhat a gondolkodás szerelmeseinek. Akár saját fénykép is kérhető az egyedi kiadású rejtvényünkbe, a fotók alatt pedig üzenetet is elhelyezhetünk. Az már természetes, hogy a rejtvény fő sorában egy alkalomhoz illő idézetről is gondoskodjunk. Külön szeretjük ebben az ajándékban, hogy a későn kapcsolóknak is jó megoldást jelenthet, ugyanis a rapid változat 24 órán belül elkészül.

Bármilyen apropóból meglephetjük a másikat egy ilyen ajándékkal, nemcsak karácsonykor jöhet jól. Házassági évfordulóra, nászajándékként is érdemes gondolni rá, de ha szerelmet vallanánk is jól jöhet. Mivel egyedi kéréseinket is teljesíti a cég, ennél cifrább helyzetekben is gondolhatunk rájuk. Volt már például férj, aki egy ilyen ajándék révén igyekezett békülni feleségével - hogy sikerült-e, nem tudjuk, de az elgondolás és az igyekezet igenis figyelemre méltó!

 

Hozzuk le a csillagokat!

Bár a romantikus csillagnéző programok kezdenek kikopni életünkből – például a hihetetlen mértékű fényszennyezés miatt –, még mindig lenyűgöznek, elvarázsolnak bennünket a csillagok, pláne egy tiszta éjszakán a csillagpöttyös ég látványa. Ami ugyebár soha sem ugyanolyan.

Egy hiteles csillagtérkép megmutatja, hogyan álltak a csillagok azon a napon, és azon helyen, amiről szeretnénk megemlékezni. Az ezzel foglalkozó cégek nemzetközi adatbázisból kérik le az adatokat, majd különböző, nekünk tetsző design-nal készítik el a különböző alkotásokat. Kérhetjük a csillagképet papírra, bögrére, miegymásra nyomtatva, bekeretezve, többrészes kivitelben, saját fotónkkal illusztrálva... szóval ahogyan a csillagos égnek alig van határa, úgy a lehetőségeinknek is!

Egy könyv az emlékek megőrzésére

A nagypapa, nagymama, anya vagy apa emlékkönyve gondosan kiválasztott kérdések segítségével egészen a gyermekkortól feleleveníti a bele író életútját.  A könyv kitöltése szórakoztató és hasznos időtöltés a rokonoknak, az elkészült emléktár pedig értékes kincs az egész családnak. Saját fényképek hozzáadására is van hely, és a kérdések garantálják, hogy semmi titok nem maradhat ki… Bőséges, tartalmas időtöltésre ösztönzi a családokat, igazán értékes és maradandó élmény.

Rímekbe foglalva

Ha szeretnéd szépen megfogalmazott szerelmes üzenettel meglepni a párod, hálát adni a szüleidnek, kedveskedni a nagymamádnak, stb. de nem találod a szavakat, akkor személyére szabott verset is küldhetsz nekik! Egyedi verset úgy adhatsz, hogy a netes költőket megbízod, megadsz néhány szükséges információt, összeszeded igényeidet, milyen költeményt nyújtanál át a fa alatt, s vársz. Persze a kreatív, jótollú emberek ne fizessenek ilyenért, ők inkább szánják rá az idejüket, tehetségüket: ha nem is lesz profi az általuk adott versike, senki nem fog panaszkodni, nem érnek majd rá az olvasás, hálálkodás közepette. A szerkesztőségben beszélgetve kiderül, nálunk volt, aki testvére születésnapjára írta meg novella formájában annak élettörténetét, más keresztelőre írt keresztgyermekének meséskönyvet, amiben természetesen a kislány volt a főszereplő. Szülessenek hát karácsonyi versek és mesék, az igazán profik számára pedig megmaradnak a drámák, eposzok...

A türelmesek játéka

Az egyik legkülönlegesebb megoldás, amivel karácsony táján élhetünk, hogy egy gyertyában titkos üzenetet rejthetünk! Egy ilyen kedvesség elsőre nem is látszik, ugyanis levelünk csak akkor tűnik elő, ha a gyertya jó félórát égett már. Ezen ajándék házi megvalósítására még nem támadt ötletem, de a cégek, akik ezzel foglalkoznak, GMO-mentes, 100 százalék szójaviasz gyertyákat küldenek, természetes olajjal illatosítva. A kívánt üzenetet magunk is megválaszthatjuk. A legjobb az egészben az, hogy azt a fél órát, amíg várjuk, hogy feltáruljon a titok, amit elrejtettünk, élvezzük az együtt töltött időt és a találgatást!

Az édes ízek szerelmeseinek

Személyes üzenetet csokoládéba is rejthetünk: csokoládétáviratot küldhetsz ajándékba bárkinek, és ezzel több szempontból is jót teszel. Egyrészt szuper ajándék, hogy kiolvashatod egy tábla csokiból a neked szánt üzenetet, másrészt megeheted a finom ajándékod, harmadrészt nem porosodik majd éveken át egy újabb tárgy a szekrényedben. Külön öröm, hogy a karakter darabok tejcsokoládéból, a szóközök fehér csokoládéból készülnek, így mindenki megtalálja majd a kedvére való falatot!

Ajánljuk még:

Az ünnep vasárnapjai: virágvasárnap, húsvétvasárnap és fehérvasárnap

Az ünnep nem pillanatok halmaza, hanem folyamat, áramlás – jó benne lenni és figyelni, ahogy fő tematikáját többféle formában jeleníti meg. Erről szólnak néphagyományaink. Legnagyobb sátoros ünnepünk – a húsvét – a megtisztulás, az újjászületés és a megújulás gesztusait rendezi különféle variációkba – tájegységek szerint. Három fő vasárnapja e témakör feldolgozásának gazdag tárházát vonultatja fel. Idézzük fel a legfontosabbakat!

 

Már követem az oldalt

X