Ünnep

Hét ötlet, ha lélekig hatoló, személyes ajándékot adnál

Még egy naptár, még egy gyertya – nem rossz ajándékok ezek, hanem örömet adó, némiképp különleges meglepetések. Az egyedi ajándékokkal garantáltan sikert arattok: íme egy kis inspiráció!

Kaparós plakát – ajándék az egész családnak

Az egyik abszolút kedvencünk a család kaparós plakátja, ami nem kevesebb, mint 101 családi programot tartogat, amelyet az év során „elfogyaszthatunk”. A gazdagon illusztrált, színes plakáton van választék bőven: időjárásnak, lehetőségeknek és kedvünknek megfelelően tudunk választani az éppen aktuálisnak választott meglepetésprogramok közül. Kinti játék, kreatívkodás, kertészkedés, sportok és gasztrokalandok sorjáznak előttünk, szó szerint százszámra, a legkülönfélébb személyiségek is megtalálják köztük a maguknak valót. A plakát segítségével kreatív módon követhetjük nyomon, mi mindenben vettünk már részt együtt, évek múltán pedig jó lesz visszaemlékezni a sok együtt töltött percre, és felidézni a közösen szerzett élményeket!

Egyedi keresztrejtvény

Egyedivé szabhatjuk a keresztrejtvényeket, és egy ilyen ajándék igazán nagy örömet okozhat a gondolkodás szerelmeseinek. Akár saját fénykép is kérhető az egyedi kiadású rejtvényünkbe, a fotók alatt pedig üzenetet is elhelyezhetünk. Az már természetes, hogy a rejtvény fő sorában egy alkalomhoz illő idézetről is gondoskodjunk. Külön szeretjük ebben az ajándékban, hogy a későn kapcsolóknak is jó megoldást jelenthet, ugyanis a rapid változat 24 órán belül elkészül.

Bármilyen apropóból meglephetjük a másikat egy ilyen ajándékkal, nemcsak karácsonykor jöhet jól. Házassági évfordulóra, nászajándékként is érdemes gondolni rá, de ha szerelmet vallanánk is jól jöhet. Mivel egyedi kéréseinket is teljesíti a cég, ennél cifrább helyzetekben is gondolhatunk rájuk. Volt már például férj, aki egy ilyen ajándék révén igyekezett békülni feleségével - hogy sikerült-e, nem tudjuk, de az elgondolás és az igyekezet igenis figyelemre méltó!

 

Hozzuk le a csillagokat!

Bár a romantikus csillagnéző programok kezdenek kikopni életünkből – például a hihetetlen mértékű fényszennyezés miatt –, még mindig lenyűgöznek, elvarázsolnak bennünket a csillagok, pláne egy tiszta éjszakán a csillagpöttyös ég látványa. Ami ugyebár soha sem ugyanolyan.

Egy hiteles csillagtérkép megmutatja, hogyan álltak a csillagok azon a napon, és azon helyen, amiről szeretnénk megemlékezni. Az ezzel foglalkozó cégek nemzetközi adatbázisból kérik le az adatokat, majd különböző, nekünk tetsző design-nal készítik el a különböző alkotásokat. Kérhetjük a csillagképet papírra, bögrére, miegymásra nyomtatva, bekeretezve, többrészes kivitelben, saját fotónkkal illusztrálva... szóval ahogyan a csillagos égnek alig van határa, úgy a lehetőségeinknek is!

Egy könyv az emlékek megőrzésére

A nagypapa, nagymama, anya vagy apa emlékkönyve gondosan kiválasztott kérdések segítségével egészen a gyermekkortól feleleveníti a bele író életútját.  A könyv kitöltése szórakoztató és hasznos időtöltés a rokonoknak, az elkészült emléktár pedig értékes kincs az egész családnak. Saját fényképek hozzáadására is van hely, és a kérdések garantálják, hogy semmi titok nem maradhat ki… Bőséges, tartalmas időtöltésre ösztönzi a családokat, igazán értékes és maradandó élmény.

Rímekbe foglalva

Ha szeretnéd szépen megfogalmazott szerelmes üzenettel meglepni a párod, hálát adni a szüleidnek, kedveskedni a nagymamádnak, stb. de nem találod a szavakat, akkor személyére szabott verset is küldhetsz nekik! Egyedi verset úgy adhatsz, hogy a netes költőket megbízod, megadsz néhány szükséges információt, összeszeded igényeidet, milyen költeményt nyújtanál át a fa alatt, s vársz. Persze a kreatív, jótollú emberek ne fizessenek ilyenért, ők inkább szánják rá az idejüket, tehetségüket: ha nem is lesz profi az általuk adott versike, senki nem fog panaszkodni, nem érnek majd rá az olvasás, hálálkodás közepette. A szerkesztőségben beszélgetve kiderül, nálunk volt, aki testvére születésnapjára írta meg novella formájában annak élettörténetét, más keresztelőre írt keresztgyermekének meséskönyvet, amiben természetesen a kislány volt a főszereplő. Szülessenek hát karácsonyi versek és mesék, az igazán profik számára pedig megmaradnak a drámák, eposzok...

A türelmesek játéka

Az egyik legkülönlegesebb megoldás, amivel karácsony táján élhetünk, hogy egy gyertyában titkos üzenetet rejthetünk! Egy ilyen kedvesség elsőre nem is látszik, ugyanis levelünk csak akkor tűnik elő, ha a gyertya jó félórát égett már. Ezen ajándék házi megvalósítására még nem támadt ötletem, de a cégek, akik ezzel foglalkoznak, GMO-mentes, 100 százalék szójaviasz gyertyákat küldenek, természetes olajjal illatosítva. A kívánt üzenetet magunk is megválaszthatjuk. A legjobb az egészben az, hogy azt a fél órát, amíg várjuk, hogy feltáruljon a titok, amit elrejtettünk, élvezzük az együtt töltött időt és a találgatást!

Az édes ízek szerelmeseinek

Személyes üzenetet csokoládéba is rejthetünk: csokoládétáviratot küldhetsz ajándékba bárkinek, és ezzel több szempontból is jót teszel. Egyrészt szuper ajándék, hogy kiolvashatod egy tábla csokiból a neked szánt üzenetet, másrészt megeheted a finom ajándékod, harmadrészt nem porosodik majd éveken át egy újabb tárgy a szekrényedben. Külön öröm, hogy a karakter darabok tejcsokoládéból, a szóközök fehér csokoládéból készülnek, így mindenki megtalálja majd a kedvére való falatot!

Ajánljuk még:

„Életem lényege: nem hasonlítani” – Marton Évával beszélgettünk

Az élet nagyáriájában nem fordulnak elő hamis hangok, hiszen csak az szólalhat meg, ami igaz és örökérvényű. Marton Éva világhírű szoprán élete és művészete a pleine voix a „tisztán éltem, híven szerettem” akkordjaira íródott, és bár befogadhatatlanul gazdag életművet kínál elemzésre kortársai és az utókor számára, sem művészetében, sem hétköznapi jelenlétében nem találunk benne harmóniaidegen hangokat. Különleges hangjával és egyéniségével mindenképpen, de beszélgetés közben még a pillantásával is tanít: koncentrálni, a fontosat látni, méltósággal őrizni a precízen szabott mércét.