„A testem tudja, mire van szüksége. Minden más csak fehér zaj” – Élet a krónikus betegségekkel
Inzulinrezisztencia. PCOS. Ízületi gyulladás. IBS. Fülzúgás. Intolerancia-betegségek. Bármi, amivel állandóan visszatérő fájdalom és kellemetlenség jár, az megviseli az emberi lelket. Hogyan lehet felvenni a harcot a krónikus rosszullét ellen? El lehet fogadni, hogy lehet, soha nem lesz vége? Hogyan kell kezelni a környezet értetlenkedését? Nekem is van tartós betegségem, és idő kellett, míg választ találtam ezekre a kérdésekre. 

Így lehelj újra életet a fertőtlenítőtől kiszáradt kezedbe!
A fertőtlenítő gélek és az antibakteriális kézmosók most fontos szerepet töltenek be abban, hogy minimalizálják a fertőzések terjedését, de sajnos van egy kellemetlen mellékhatásuk is: eszméletlenül szárítják a kezünkön a bőrt, az arra hajlamosabbaknál gyulladást, smirglis bőrt is kialakítanak. Kellő odafigyeléssel azonban újra életet lehelhetünk kacsóinkba.
„Elveszett a kollektív női tudásunk” – 12 000 magyar szülés tapasztalata

„Kinél szültetek? Kit ajánlotok?” Általában ezt szoktuk kérdezni, ha várandósan próbáljuk feltérképezni azt, hogy mi várhat ránk a szülés során. Többnyire Facebook-csoportokból igyekszünk összeszedni az információkat, mert nincs olyan felület, ahol összesítve, objektíven látnánk egy képet a kórházak gyakorlatáról. Vagyis, már van: az Ablak a Világra projekt éppen ezért jött létre.

6 érv, amiért érdemes használt, kézi szövésű szőnyeget venni!

Miután elkészült a nappalink, sokáig szerettem a faparketta látványát, nem beszélve arról, hogy milyen jó érzés volt rajta mezítláb lépkedni. Hamar kiderült azonban, hogy ez se nem túl praktikus, se nem túl otthonos, így jött egy-két évnyi tépelődés és türelemjáték, hogy megtaláljuk a szerelemszőnyeget a kanapénk elé. Nem mondom, hogy mindenki megdicsérte a választásunkat, de mi imádjuk. 

7 mondat, amit soha ne mondj egy fogyatékossággal élő gyerek szüleinek!
Hallássérült gyerekként el sem tudtam képzelni, hogy milyen lehetett a szüleimnek. Aztán mikor felnőttem, gyógypedagógusként számos, az enyémhez hasonló helyzetben lévő szülővel találkoztam: akkor jöttem rá, hogy mennyi kéretlen (jó)tanácsot és megjegyzést kellet elviselniük. És ez sajnos ma is így van: a fogyatékossággal élő gyerekek szüleit még mindig érik olyan megjegyzések, amit jobb lett volna soha ki sem mondani. 
Egy falunyi adventi kalendárium: így hozhat össze egy települést az advent
Még gyerek voltam, amikor utoljára volt adventi naptáram. Aztán kinőttem belőle, később pedig nem láttam értelmét annak, hogy egy édességet 24 darabra osztva egyek meg, ha egyszer megehetem egyben is. Ám amikor tavaly szembejött velem a kisvárosunk adventi kalendáriumhoz kapcsolódó szokása, azonnal felébredt a bennem szunnyadó gyerek. Ti hallottatok már az élő adventi kalendáriumról? Szuper jó, ne maradjatok ki belőle!
„Engem a diagnózis felvértezett azzal a tudással, hogy nem vagyok rossz anya” – élet egy autista gyerekkel

Sándor Judittal az ELTE Bárczi Gusztáv Gyógypedagógiai Karán tanultunk együtt, csak míg én szurdopedagógiai szakon, ő autizmus szakon képezte magát. Ivánról, az autizmussal élő kisfiáról már akkor is sokat hallottam, és amikor elsodort bennünket egymástól az élet, én követtem az életüket Facebook-oldalukon. Imádtam, ahogyan Ivánról mesél, ahogyan megosztja a vicces pillanataikat, a kisfiú vicces elszólásait. Azért kerestem meg őt, hogy meséljen kicsit arról, hogy milyen egy család élete egy autista gyermekkel.