„A férjem mindig őszinte. Őszintén elmondta, hogy megcsalt”

Két gyerek, jól működő házasság. És egy céges hétvége, amikor valami megbicsaklik, és ami után elindul a lavina. Mikor van baj egy házasságban, és jó-e mindig őszintének lenni? Ezeken a kérdéseken gondolkodom egy barátnőmmel napok óta. Laura történetét írom le nektek úgy, ahogyan ő elmesélte nekem:

Hogyan képes leszoktatni egy könyv a dohányzásról?

Amikor meséltek róla, nem hittem el, hogy egy könyvtől le lehetne szokni a cigarettáról. Pedig valóban működik. Allen Carrban az az érdekes, hogy nem riogat egészségügyi kockázatokkal, nem agitál, hanem megszüntetni benned a cigaretta varázsát. Többek között Anthony Hopkins is az ő gondolatai mentén szokott le.

A férfiak agyában dobozok, a nők agyában meg gombolyag van?

Az amerikai lelkész, Mark Gungor legalábbis így fogalmazza meg a férfiak és a nők gondolkodásmódjának különbségeit. A párkapcsolati kommunikációról szóló vicces előadásai és könyvei számtalan párnak segítettek már abban, hogy jobban megértsék egymást.

Semmi jutalom az agynak: kipróbáltam a dopaminböjtöt, és nagyon bejött!

Jókat mondtak róla, úgyhogy kipróbáltam. Egy napra elvonóra mentem – a világtól. Se emberek, se telefon, se laptop, de még könyv vagy zene sem. Csak én meg a gondolataim. Ha úgy érzed, túlzásba viszed az internetezést, vagy épp folyton túleszed magad, netán rabja vagy a játékoknak, sorozatoknak, akkor a dopaminböjt segíthet. Sőt: akkor is jó megoldás, ha nehezen fogsz hozzá a nemszeretem-feladatokhoz: én legalábbis ezért vágtam bele. De mi is ez az egész?

Téli értisztító ételeket és teákat próbáltunk ki: energikusabbak lettünk

Ha az erek falát lerakódások szűkítik, akkor a véráramlás sem tökéletes, így ilyenkor csökken az energikusságunk, nem érezzük igazán életerősnek magunkat. De ennél komolyabb veszélyt is jelentenek a beszűkült erek, hiszen ezek a lerakódások leszakadhatnak és vérröggé alakulhatnak. Ha pedig a vérrög elállja a véráramlás útját, akkor szívroham vagy agyvérzés következhet be. Tehát nem árt karbantartani az ereinket. A megfelelően megválasztott táplálékok időről időre lesöprögetik az erek falát, ráadásul ezeknek egyéb jótékony hatásuk is van.

Te melyik generáció tagja vagy? Ez jellemzi a nemzedéked!

Veterán, baby boomer, X, Y, Z és alfa – egyre gyakrabban halljuk ezeket a generációs megjelöléseket. De vajon melyik nemzedékre vonatkoznak, és milyen jellemzői vannak az egyes kategóriáknak? Ha megértjük, miért olyan a másik, amilyen, talán felhőtlenebb lesz az együtt töltött idő is!

Már követem az oldalt

X