Szép

Felébreszt és megszépít: egy komplett szépségreggeli receptje

Ne felejtsük el, hogy amit reggelire szívesen elfogyasztunk, annak sokszor az arcunk is örülne. 

Gondoljunk most néhány alapanyagra, amelyeket többféleképpen is hasznosíthatunk: avokádó, tojás, uborka, joghurt, barna cukor, olívaolaj és kávé. Ezekből én először egy szinte mediterrán hangulatú, tápláló és egészséges reggelit dobtam össze: tojásrántottát pirítóssal és avokádókrémmel, aztán lefojtottam egy natúr joghurttal. Ahogy végignéztem a reggelin, rájöttem, hogy nagyjából mindent megtalálok az asztalon egy jó kis házi szépségkúrához is. Én az avokádósat választottam magamnak elsőre, de idővel mindet teszteltem, és ajánlom is!

Íme az arcébresztő menüsor:

A hidratált, feszes bőr őre

Keverjünk össze egy fél avokádót (amelyet előzőleg péppé törtünk) egy evőkanál aloe vera zselével, egy tojásfehérjével és adjunk hozzá néhány csepp teafaolajat. Az avokádó hidratál, az aloe vera gyulladáscsökkentő hatással, a teafaolaj pedig antibakteriális hatással bír, míg a tojásfehérje serkenti a vérkeringést, és ragyogóvá teszi a bőrt. Az arcpakolást kenjük fel az arcunkra, a szemkörnyéket kerüljük, majd langyos vízzel távolítsuk el a kencét 20 perc elteltével.

Viszlát, elhalt hámsejtek!

Egy kávéscsészényi barna cukrot keverjünk össze háromnegyed csészényi extra szűz olívaolajjal és adjunk hozzá 20-30 csepp illóolajat, ha épp a kezünk ügyében van. (Ha száraz a bőrünk, akkor rózsafaolajat, ha érzékeny, akkor levendulát, ha pedig zsírosodásra vagy pattanásra hajlamos, akkor teafaolajat javaslok.) Alaposan keverjük össze a hozzávalókat, majd gyengéden masszírozzuk vele át az egész testünket is. Miután átdörzsöltük a bőrfelületet, zuhanyozzunk le, hogy alaposan lemossuk magunkról a bőrradír maradványait és az elhalt hámsejteket is. Hetente egyszer érdemes átradírozni és megújítani a bőrünket, ami  cserébe sima bőrfelülettel és puhasággal hálálja meg a gondoskodást.

Frissítő maszk a csillogó szemekhez

2-3 evőkanál mézet keverjünk össze ugyanennyi natúr joghurttal és adagoljunk hozzá egy teáskanálnyi kurkumát. Utóbbi gyulladáscsökkentő hatással rendelkezik, így minimálisra csökkenti a szem alatti duzzanatokat. A joghurt hidratál, míg a méz természetes antibiotikum és bőrfeszesítő hozzávaló, így számos otthoni szépségszérum alapja lehet. A kencét kb. 20 percig hagyjuk hatni az arcunkon, aztán bőséges langyos vízzel öblítsük le.

Ha plusz hidratációra vágynánk, vigyünk fel pluszban egy kis uborkalevet vagy aloe vera gélt az extra hidratált érzésért!

 

Ajánljuk még:

48 üres sörösdobozból készül a zero waste aszalógép

Sörösdobozokból, raklapokból, maradék szúnyoghálóból készül és egész nyáron nélkülözhetetlen – mi az? Már most érdemes elkészítenünk kerti aszalónkat, hiszen már nyílnak a szárítható virágok, és nemsokára itt az eperszezon is.

 

Már követem az oldalt

X