Szép

6 módszer, amivel új életet adhatsz a nem használt sminktermékeknek

Az arcápolás nem egy igazán egzakt tudomány. Teljesen egyedi, hogy kinek mi válik be és összetevő-elemzés ide, hatóanyag-koncentrátum oda, minden segítség támpontot adhat, nem hibátlan útmutatót. Így, ha tudatos keretek között is, de marad a kísérletezés, aminek elengedhetetlen következménye, hogy időről időre hibázunk. Így aztán felgyűlhetnek a polcon kozmetikumok, amiknek sorsáról dönteni kell.

(LEJÁRT) ARCLEMOSÓ

Találtál egy – esetleg lejárt szavatosságú – micellás vizet a fürdőszobaszekrényben, amit már nem szívesen kennél magadra? Tökéletes sminkecsetmosó lesz belőle! Én beáztatom az ecseteket a micellás vízbe, és utána szappanos vízzel még átöblítem őket. Az ecsetekre nagy figyelmet kell fordítani a tisztogatás téren, heti egyszer minimum illene mosni őket. Nincs károsabb és fertőzésveszélyesebb dolog, mint a nem megfelelően tisztított sminkecsetek.
 

 

Ecsetmosásra amúgy tökéletes megfelel a sampon és bármilyen tusfürdő is. Szóval, ha magunkra nem kennénk már ezeket, az ecsetek imádni fogják. 

IRRITÁLÓ HÁMLASZTÓK

Túl erős a hámlasztó, amit nem mersz magadra kenni, vagy próbáltad és irritál? Ez a tökéletes lábápoló, ami úgy leviszi a talpadról a bőrkeményedést, hogy öröm lesz nézni. Én először ledörzsölöm a talpam egy erre kifejlesztett célszerszámmal, különös gonddal a sarkamra, majd bekenem hámlasztóval és húzok rá estére egy zoknit. Akár minden este ápolgathatjuk így a talpunkat, egyre puhább lesz. 

ROSSZ ÁRNYALATÚ KORREKTOR

Ha túl világos, nagyszerű szemfestékalap lesz belőle, ha meg túl sötét, próbáljuk ki kontúrnak, de adott esetben még sötét árnyalatként is lehet szemfestékalap. Ha meg keverünk hozzá rúzsból egy kis színt, krémes pirosító is lehet belőle.  

RÚZS

A nem használt rúzs bármikor alkalmazható pirosítóként is. Akár kézzel, akár ecsettel, vidd fel az orcákra, és kész a tuti pirosítás. 
 

Nem használt folyékony rúzs is akad? A legjobb szemfestékbázis. Még a legolajosabb szemhéjon is mozdulatlanul tartja a szemfestékport.  

ARCKRÉM

Kellemetlen állagú az arckrém, vagy nem tetszik az illata? Ha arcra nem szívesen használod, testápoló lehet még belőle, főleg ha hígítjuk egy kis testápoló olajjal. De kézkrémnek is beválhat ugyanez. Ha minden kötél szakad, mehet a hámlasztós sarkunkra fedőkrémként a zokni alá. 

SZEMFESTÉKEK, SPIRÁLOK

Nem használt barna szemfesték lapul a szekrényedben, esetleg nem szoktál sminkelni, de kaptál egy palettát, akár évekkel ezelőtt? Ha még jó a festék, lehet belőle szemöldökpor, az mindenkinek jót tesz és még nagy kézügyességet sem igényel a felvitele. Ha nem akarsz sminkelni, de ennyire kapható vagy, garantált az élénkebb és üdébb tekintet, bárminemű smink nélkül. 
 

Nem használt, túl világos szemfestékpor is akad? Én azt mondom, lehet, hogy álmaid highlightere.  

Beszáradt vagy kifogyott szempillaspirál? Használhatjuk szemöldök formázásra és színezésre is. A szemöldök amúgy is méltatlanul elhanyagolt területe az arcgondozásnak.     

 

Engedjük el a címkéket és használjuk a fantáziánk, ígérem jó móka lesz! Az ünnepek alatt úgyis szükség lesz a humorérzékünkre.

Az egyetlen dolog, amiben viszont nincs apelláta és nem lehet elviccelni, az a higiénés szabályok betartása. Ha lejárt, avas szagú, megváltozott az állag, engedjük el: dobjuk ki, nem éri meg kockáztatni vele. Használt, bontott arcápolási- és sminkcuccokat pedig nem illik ajándékoznunk és az adománybolt sem arra való, hogy odahordjuk a nem kívánatos dolgainkat, hogy más felelőssége legyen kidobni. Végezzük el magunk a piszkos munkát, és vonjuk le a következményeket. Így következő alkalommal már tudatosabban vásárolhatunk!

Ajánljuk még:

Együk magunkat fiatalabbra – 10 étel, amivel támogathatjuk bőrünk egészségét

A kor előrehaladtával egyre inkább az arcunkra van írva az életmódunk: huszonévesen egy átmulatott éjszaka után is ragyogó arcbőrrel ébredünk, negyven-, ötvenéves kor fölött már az is elég, ha ránézünk este nyolc után egy tortaszeletre, másnapra felpüffed az arcunk a hozzáadott cukortól. Egyes ételek hatására a bőrünk fénytelenebb, nyúzottabb lehet, míg más ételektől szinte kivirágzunk.

 

Már követem az oldalt

X