Stílus

Ezeket vidd magaddal egy téli kiruccanásra

Kirándulni menni egyre menőbb dolog, és most nem csak a nyaralásra gondolok, hanem egy-egy hétvégi  kastélynézőre, vagy valamilyen túrára. Én is egyre többet járok ilyenekre, amivel viszont még nem sikerült megbarátkoznom, az a bőröndbe pakolás végeláthatatlan folyamata: megtervezni, hogy mit vigyek magammal, milyen időjárásra lehet számítani, emellett a holmik jól kombinálhatók legyenek egymással, mert a bőrönd kapacitása véges...mindenesetre próbálkozom, és néhány tapasztalatot már szereztem!

1. Készítsd checklistet!

Mielőtt nekiállsz feltúrni a gardróbot, és lehetetlen mennyiségű ruhát bepréselni a bőröndbe, azt javaslom, gondold át, hogy ténylegesen hány ruhadarabra lesz szükséged! Ha csak egy 2-3 napos hétvégére mentek pihenni, felesleges két hétre elegendő ruhát magaddal vinned, mondván, hogy majd a helyszínen eldöntöd, mit veszel fel.

Nappalra egy szett elegendő, esti vacsorához készülhetsz valami csinosabbal, ha mondjuk étterembe mentek. Ha sportolni indultok – mondjuk síelni – mindenképp ellenőrizzétek, hogy a teljes felszerelés megvan-e! Ez talán fontosabb, nehezebben pótolható, mint a harmadik harisnya. Nálunk külön szeánsz a neszesszer összepakolása is, a piperecikkekkel és az esetleges kozmetikai eszközökkel.

2. Pakolj alapdarabokat!

Pulcsi: egy vastag kötött pulcsi mindig jó szolgálatot tesz: melegen tart, kellemes a tapintása, és ha szükséges, alá tudsz öltözni.

Farmer: Én nagyon szeretem a farmer- és a bőrdzsekit, és simán viselem őket a télikabát alatt plusz rétegként. Vigyél magaddal egy kényelmes farmernadrágot, de ha sportolni indultok, akkor vízálló nadrágra is szükséged lehet.

Plusz rétegek, mint harisnya, sapka, kesztyű: Ha fázós vagy, mint én, akkor vigyél magaddal több harisnyát és vastag zoknit is! Vannak, akik nem bírják elviselni magukon a sapkákat, és elegendőnek tartják, ha csuklyás a kabát... Mindenesetre, ha hűvös az idő, nem árt, ha lapul a bőröndben egy beanie vagy svájci sapka – kinek mi, ízlése szerint. Ne feledkezz meg a sálról sem! Idén ráadásul az extra hosszú sál a divat, bőven lesz, mi melegítsen. Elkélhet egy pár bőrkesztyű, ami szintén melegít, és megóvja a kezed a kiszáradástól. 

3. Gondolkodj előre 

Vannak apróságok, amik szintén jól jöhetnek. A legtöbb szálláson az alapfelszerelés része a hajszárító és a vasaló, de ha biztosra akarsz menni, nagyon jó kis összecsukható utazós hajszárítókat lehet kapni megfelelő teljesítménnyel, ezek kis helyen is elférnek a bőröndben. Biztosan te is szembesültél már azzal, hogy akármennyire szépen és óvatosan hajtogattad is össze a ruhákat, a bőröndben összegyűrődött minden. Ilyen esetekre szívből ajánlom a kézi gőzölőt, a stylistok kedvencét.

Ajánljuk még:

A jelentéssel teli jobb, mint a tökéletes – interjú a Popartbox alkotóival, akik régi holmikból varrnak újat

Érvelhetnék azzal a ruhák újrahasznosítása mellett, hogy mennyi hulladékot termel a fast fashion, mennyi méreg és környezetszennyezés árán állítja elő termékeit, ezért milyen üdítő látni ezt a két nőt a kincsekkel teli műhelyében, amint az utolsó ép fonalig beépítik a mások által kidobásra ítélt szöveteket és kötéseket új ruhákba. De így, negyvenen túl már rég nem erre gondolok, ahogy a nagymamám otthonkáihoz, hímzéseihez, abroszaihoz hasonló részleteket látok viszont bohókás cuccokban: inkább arra, hogy a tárgyakhoz kötődésünk van, érzelmeink támadnak tőlük és ez az egész egy nagy értékmentés, amiből én is részt akarok.

 

Már követem az oldalt

X