Tüzes csirkecombok
Olvasási idő: 1 perc

Tüzes csirkecombok

Az ünnepek után olykor valami egészen másra vágyunk. A hideg évszakban pedig jólesik a tüzes fűszerek egyvelege. Fehér kenyérrel, salátával, vagy burgonyapürével, tökéletes ebéd a markáns fűszerekkel érlelt csirkecomb.

Hozzávalók

  • 4 db csirkecomb
  • 1 dl olaj
  • 1 dl ketchup
  • 1 kiskanál paprikakrém
  • 2 gerezd fokhagyma
  • mogyorónyi gyömbér
  • 1 evőkanál grill fűszerkeverék
  • 1 kiskanál szárított rozmaring

Fotó: Halmos Monika @rozsakunyho 

Elkészítés

A megmosott, leszárogatott csirkecombokat a csont mellett a kés hegyével behasítjuk, majd a mexikói fűszerkeverékkel bedörzsöljük és fél órán át állni hagyjuk. Eközben az olajat a ketchuppal, a paprikakrémmel, az összezúzott fokhagymával, a finomra reszelt gyömbérrel összekeverjük, rozmaringgal ízesítjük.

Fotó: Halmos Monika @rozsakunyho

 

A befűszerezett csirkecombokat a ketchupos-olajos keverékkel vastagon bekenjük és egy jól záródó edényben, hűtőszekrényben 24 órán át érleljük. Ezután grillsütőben vagy tepsiben, esetleg faszénparázs felett folyamatosan forgatva, a visszamaradt páccal meg-megkenve piros-ropogósra sütjük. Friss fehér kenyérrel kínáljuk, jól illik mellé a grillezett kukorica vagy a kukoricasaláta.

Fotó: Halmos Monika @rozsakunyho

Nyitókép: Halmos Monika @rozsakunyho

Kapcsolódó tartalom
Darázsfészek
Farkas Boglárka | 2025. október 20

Darázsfészek

Az ízeket éppen úgy örököljük, akárcsak genetikánkat és a családi történeteket. Valójában éppen ezek a történetek fűszerezik egyedivé az ételeket, amelyek gyermekkorunk legfontosabb pillanatait idézik bennünk. A nagymamától kapott receptekből később nemcsak süteményeket sütünk, de életünk ösvényeit róva ezek az ízek és emlékmorzsák biztosítanak éltető erőt a mindennapokhoz. Nosztalgiával sütöm mindig ezt a darázsfészket. Azt hiszem, sokan őrzünk hasonló recepteket!