
Hozzávalók
- 1,5 kg tarja kicsontozva
- 5-6 gerezd fokhagyma
- őrölt kömény
- só
- bors
- curry
- 2 dl sör
Elkészítés
A tarját egyben hagyjuk, a hentessel kicsontoztatjuk. A fokhagymagerezdeket kisebb darabokra vágjuk, és megtűzdeljük vele a húst. Ezután megsózzuk, és a külsejét bedörzsöljük a fűszerekkel. Meglocsoljuk sörrel, majd 120 fokos sütőbe tesszük. Bent hagyhatjuk akár egész éjszakára is.
A végeredmény omlós, puha, szálaira szedhető hús lesz, melyet többféleképpen is felhasználhatunk. Érdemes belőle különféle zöldségekkel, salátával, mustárral, majonézzel szendvicseket készíteni. Remek vendégváró étel.
Kapcsolódó tartalom

Könnyű nyári fogásra vágysz? Hat halas recept a forró napokra
Halat enni bármikor jó ötlet, de nyáron igazi főnyeremény: könnyű, finom és tápláló!