Szójaszószban pácolt gomba paradicsommal
Olvasási idő: 1 perc

Szójaszószban pácolt gomba paradicsommal

Borbás Marcsi receptje

Hozzávalók

  • 5 db nagyobb paradicsom
  • 2 ek olívaolaj
  • durvára őrölt bors
  • 25 dkg csiperke (nagyobb fejek)
  • 1/2 dl balzsamecet
  • 1 dl szójaszósz
  • 2 gerezd fokhagyma
  • durvára őrölt fekete bors
  • friss petrezselyem

Elkészítés

A grillt kb. 180 fokra, közepes hőmérsékletre melegítjük. 

A gombát vastag szeletekre vágjuk. A fokhagymát felaprítjuk, elkeverjük a szójaszósszal és a balzsamecettel, illetve a borssal. Az egészet összeforgatjuk a gombaszeletekkel, és 10 percig állni hagyjuk. Ezután a gombaszeleteket nyársa húzzuk, majd betesszük a forró grillrácsra, és oldalanként kb. 5-6 percig sütjük. Ha megsültek, megsózzuk őket. 

A paradicsomokat vízszintesen félbevágjuk, megszórjuk sóval, borssal, és meglocsoljuk olívaolajjal. Tíz percig állni hagyjuk, majd a grillrácsra tesszük őket. Oldalanként 8-10 percig sütjük őket. Legyenek puhák, de ne essenek szét. Tálaláskor olívaolajjal és friss petrezselyemmel szórjuk meg az ételt. Önmagában is kiváló, de húsok mellé is tökéletes kísérő.

Kapcsolódó tartalom
Darázsfészek
Farkas Boglárka | 2025. október 20

Darázsfészek

Az ízeket éppen úgy örököljük, akárcsak genetikánkat és a családi történeteket. Valójában éppen ezek a történetek fűszerezik egyedivé az ételeket, amelyek gyermekkorunk legfontosabb pillanatait idézik bennünk. A nagymamától kapott receptekből később nemcsak süteményeket sütünk, de életünk ösvényeit róva ezek az ízek és emlékmorzsák biztosítanak éltető erőt a mindennapokhoz. Nosztalgiával sütöm mindig ezt a darázsfészket. Azt hiszem, sokan őrzünk hasonló recepteket!