Szójaszószban pácolt gomba paradicsommal
Olvasási idő: 1 perc

Szójaszószban pácolt gomba paradicsommal

Borbás Marcsi receptje

Hozzávalók

  • 5 db nagyobb paradicsom
  • 2 ek olívaolaj
  • durvára őrölt bors
  • 25 dkg csiperke (nagyobb fejek)
  • 1/2 dl balzsamecet
  • 1 dl szójaszósz
  • 2 gerezd fokhagyma
  • durvára őrölt fekete bors
  • friss petrezselyem

Elkészítés

A grillt kb. 180 fokra, közepes hőmérsékletre melegítjük. 

A gombát vastag szeletekre vágjuk. A fokhagymát felaprítjuk, elkeverjük a szójaszósszal és a balzsamecettel, illetve a borssal. Az egészet összeforgatjuk a gombaszeletekkel, és 10 percig állni hagyjuk. Ezután a gombaszeleteket nyársa húzzuk, majd betesszük a forró grillrácsra, és oldalanként kb. 5-6 percig sütjük. Ha megsültek, megsózzuk őket. 

A paradicsomokat vízszintesen félbevágjuk, megszórjuk sóval, borssal, és meglocsoljuk olívaolajjal. Tíz percig állni hagyjuk, majd a grillrácsra tesszük őket. Oldalanként 8-10 percig sütjük őket. Legyenek puhák, de ne essenek szét. Tálaláskor olívaolajjal és friss petrezselyemmel szórjuk meg az ételt. Önmagában is kiváló, de húsok mellé is tökéletes kísérő.

Kapcsolódó tartalom
Poharas desszertek nyárra: 6 tuti recept
| 2025. június 14

Poharas desszertek nyárra: 6 tuti recept

Életmentő finomságok a nyári hőség idejére!