
Hozzávalók:
6 db tojás
6 ek. cukor
6 ek. liszt
2 marék tökmag
60 dkg szilva
3-4 ek. barna cukor
1 kk. fahéj
Ehhez a piskótatekercshez az ősz kincseit használjuk fel, szilvával és tökmaggal tesszük izgalmassá.
A tökéletes piskóta alapja a tökéletes tojás! Az összeset szétválasztjuk, majd a fehérjét felverjük hat kanál cukorral. Ha már gyönyörű, fényes a fehérjehab, egyenként hozzáadjuk a hat sárgáját is.

Ha a tojásos keverék elkészült, óvatosan beleforgatjuk a lisztet, majd sütőpapírral bélelt nagy tepsire simítjuk a masszát. Meghintjük aprított tökmaggal, és 175 fokon körülbelül 20 perc alatt készre sütjük.
Közben a szilvát kimagozzuk, feldaraboljuk, majd egy serpenyőben kevés cukorral és fahéjjal rövid ideig főzzük.
Ha kisült a piskóta máris kihúzzuk a tepsiből, átfordítjuk, és lehúzzuk róla a sütőpapírt. Egy másik sütőpapír vagy konyharuha segítségével feltekerjük, majd hagyjuk hűlni. Ezután megtöltjük a fűszeres, főtt szilvával. Kicsit hagyjuk állni, majd tálalhatjuk is!
Fotók: Krisztics Barbara
