Szilvás, tökmagos piskótatekercs
Olvasási idő: 2 perc

Szilvás, tökmagos piskótatekercs

 

Hozzávalók:

6 db tojás

6 ek. cukor

6 ek. liszt

2 marék tökmag

60 dkg szilva

3-4 ek. barna cukor

1 kk. fahéj

 

Ehhez a piskótatekercshez az ősz kincseit használjuk fel, szilvával és tökmaggal tesszük izgalmassá.

A tökéletes piskóta alapja a tökéletes tojás! Az összeset szétválasztjuk, majd a fehérjét felverjük hat kanál cukorral. Ha már gyönyörű, fényes a fehérjehab, egyenként hozzáadjuk a hat sárgáját is.

 Fotó: Krisztics Barbara

Ha a tojásos keverék elkészült, óvatosan beleforgatjuk a lisztet, majd sütőpapírral bélelt nagy tepsire simítjuk a masszát. Meghintjük aprított tökmaggal, és 175 fokon körülbelül 20 perc alatt készre sütjük.

Közben a szilvát kimagozzuk, feldaraboljuk, majd egy serpenyőben kevés cukorral és fahéjjal rövid ideig főzzük.

Ha kisült a piskóta máris kihúzzuk a tepsiből, átfordítjuk, és lehúzzuk róla a sütőpapírt. Egy másik sütőpapír vagy konyharuha segítségével feltekerjük, majd hagyjuk hűlni. Ezután megtöltjük a fűszeres, főtt szilvával. Kicsit hagyjuk állni, majd tálalhatjuk is!

 Fotók: Krisztics Barbara

Kapcsolódó tartalom
Diós kakastaréj
| 2025. szeptember 30

Diós kakastaréj

Langyos tejjel tökéletes napindító!