Spenóttekercs
Olvasási idő: 1 perc

Spenóttekercs

Szikra Gabriella receptje

Hozzávalók

  • 1 kg lecsepegtetett spenótpüré
  • 3 db tojás
  • 2-3 gerezd fokhagyma
  • frissen őrölt bors

A töltelékhez:

  • 30 dkg natúr krémsajt
  • 2 szelet füstölt lazac
  • friss kapor

A tálaláshoz:

  • fekete fokhagyma

Elkészítés 

A spenótot lecsepegtetjük, majd összekeverjük a tojások sárgájával. Ízesítjük sóval, borssal, reszelt fokhagymával. A tojásfehérjéket kicsit felverjük, majd ezt is a spenóthoz keverjük. Ezután egy szilikonlapra simítjuk a keveréket. Egyszerre nem fog ráférni az összes, ezért több adagban süssük ki. 130 fokon 15-20 perc alatt el is készül.

A töltelékhez a krémsajtot elkeverjük az aprított lazaccal, a friss kaporral és sóval.

Ha megsültek a spenótlapok, óvatosan lehúzzuk őket a szilikonlapról, és egy konyharuhára tesszük. Ha kihűltek, megkenjük mindegyiket egyenletesen a lazacos krémmel, majd a konyharuha segítségével feltekerjük, mint egy piskótatekercset. Mindegyiket frissen tartó fóliába csavarjuk, majd egy órára hűtőbe rakjuk, hogy szépen lehessen darabolni.

Kapcsolódó tartalom
Rebarbarás eperlekvár
| 2025. június 03

Rebarbarás eperlekvár

Borbás Marcsi receptje