
Hozzávalók
- 1 kg lecsepegtetett spenótpüré
- 3 db tojás
- 2-3 gerezd fokhagyma
- frissen őrölt bors
- só
A töltelékhez:
- 30 dkg natúr krémsajt
- 2 szelet füstölt lazac
- friss kapor
- só
A tálaláshoz:
- fekete fokhagyma
Elkészítés
A spenótot lecsepegtetjük, majd összekeverjük a tojások sárgájával. Ízesítjük sóval, borssal, reszelt fokhagymával. A tojásfehérjéket kicsit felverjük, majd ezt is a spenóthoz keverjük. Ezután egy szilikonlapra simítjuk a keveréket. Egyszerre nem fog ráférni az összes, ezért több adagban süssük ki. 130 fokon 15-20 perc alatt el is készül.
A töltelékhez a krémsajtot elkeverjük az aprított lazaccal, a friss kaporral és sóval.
Ha megsültek a spenótlapok, óvatosan lehúzzuk őket a szilikonlapról, és egy konyharuhára tesszük. Ha kihűltek, megkenjük mindegyiket egyenletesen a lazacos krémmel, majd a konyharuha segítségével feltekerjük, mint egy piskótatekercset. Mindegyiket frissen tartó fóliába csavarjuk, majd egy órára hűtőbe rakjuk, hogy szépen lehessen darabolni.
