Egy az élet - ezt kell jól csinálni Egy.hu logó
Friss

Receptek

Spenótos vegán ravioli

Borbás Marcsi receptje

Hozzávalók:

A tésztához:

  • 30 dkg durumliszt
  • kb. 1,5 dl víz
  • 1 csipet só

 A töltelékhez:

  • 1 közepes cukkini
  • 1 ek olívaolaj
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 csokor petrezselyem
  • 1 csokor snidling
  • 2 marék bébispenót
  • frissen őrölt bors

Az összeállításhoz:

  • 2,5 dl mandulatejszín
  • friss petrezselyem

  

Tovább olvasok

Elkészítés:

A tésztához a lisztet elkeverjük a sóval, majd összegyúrjuk a vízzel. Annyi folyadékot adjunk hozzá, hogy rugalmas, jól kezelhető tésztát kapjunk. Ha már sima a felülete, becsomagoljuk, és pihentetjük legalább fél órát.

A töltelékhez a cukkinit lereszeljük és lesózzuk. Ezután kicsavarjuk a levét, majd kevés olívaolajon ledinszteljük. Hozzáadjuk a felaprított fokhagymát, snidlinget, petrezselymet, majd a bébispenótot is. Sózzuk, borsozzuk, majd rövid ideig még pároljuk. Ha elkészült, hagyjuk hűlni.

spenotos-vegan-ravioli-recept-borbas-marcsi

 

Ha a tészta megpihent, vékonyra kinyújtjuk, majd közepes pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk. Kiadagoljuk a tölteléket, és a töltelék körül megnedvesítjük a tésztát. Mindegyiket befedjük egy másik tésztakarikával. A széleket összenyomkodjuk, majd körben több helyen megcsippentjük.

Sós, forrásban lévő vízben néhány perc alatt kifőzzük a raviolikat. A mandulatejszínt felforraljuk, majd rászedjük a vízből a tésztákat. Óvatosan átkeverjük, majd friss petrezselyemmel tálaljuk.

 A recept a Smeg támogatásával készült

Ajánljuk még:

Cékla, a hazai superfood – ti is szeretitek?

A cékla az elmúlt évtizedekben mintha kissé háttérbe szorult volna, és csak az utóbbi években kezdték újra kihasználni a benne rejlő lehetőségeket – elsősorban a csúcsgasztronómia és a reformkonyha jóvoltából. Az egyik legtöbb hasznot tartogató élelmezési növényünk, amely a cukortól kezdve a teljesítménynövelésen át egészen az ételszínezésig számos fronton megállja a helyét.

 
Ugrás az oldal tetejére
Menü