Skót tojás
Olvasási idő: 1 perc

Skót tojás

Fekete Gergő receptje

Hozzávalók

  • 5 db 6 perces főtt tojás
  • 50 dkg darált mangalica-lapocka
  • 1 csokor petrezselyem
  • friss rozmaring
  • 1 fej salottahagyma
  • 1 kk. cayenne bors
  • frissen őrölt bors
  • 2 ek. dijoni mustár

A panírozáshoz:

  • 2 db egész tojás
  • 15 dkg liszt
  • 15 dkg kenyérmorzsa

A sütéshez: étolaj

A tálaláshoz: házi majonéz

 

Tovább olvasok

Elkészítés

Ehhez a recepthez használhatunk kemény tojást is, de érdemes 6 perces tojással is kipróbálni, úgy lesz a legfinomabb.

A darált húst összedolgozzuk a finomra vágott hagymával, a fűszerekkel és a mustárral. Ízlés szerint sózzuk. Ezután 10 dkg-os adagokra osztjuk a húst, majd adagonként kiterítjük egy folpackra. A közepére helyezzük a főtt, megpucolt tojást, majd becsomagoljuk. Fontos, hogy a hús egyenletesen vegye körbe a főtt tojást. Ezután bepanírozzuk a szokásos módon. Lisztbe, felvert tojásba és kenyérmorzsába forgatjuk. Közepesen meleg olajban szép pirosra sütjük. Házi majonézzel tálaljuk.

Kapcsolódó tartalom
Darázsfészek
Farkas Boglárka | 2025. október 20

Darázsfészek

Az ízeket éppen úgy örököljük, akárcsak genetikánkat és a családi történeteket. Valójában éppen ezek a történetek fűszerezik egyedivé az ételeket, amelyek gyermekkorunk legfontosabb pillanatait idézik bennünk. A nagymamától kapott receptekből később nemcsak süteményeket sütünk, de életünk ösvényeit róva ezek az ízek és emlékmorzsák biztosítanak éltető erőt a mindennapokhoz. Nosztalgiával sütöm mindig ezt a darázsfészket. Azt hiszem, sokan őrzünk hasonló recepteket!