Egy az élet - ezt kell jól csinálni Egy.hu logó
Friss

Receptek

Savanyú káposztás sörleves 

Móricz Kittinek, a Tiltott Csíki Söröző séfjének receptje

Hozzávalók

  • 0,15 kg vöröshagyma 
  • 0,15 kg zeller 
  • 0,25 kg sárgarépa 
  • 0,25 kg burgonya 
  • 0,4 kg savanyú káposzta 
  • 3-4 db babérlevél
  • 0,4 kg száraz kolbász 
  • 0,1 kg füstölt szalonna 
  • 0,5 kg tejföl 
  • 0,015 kg liszt 
  • 1,2 l Székely Sör

Elkészítés

A zöldségeket megpucoljuk, majd összevágjuk. A kolbászt karikára vágjuk, lepirítjuk, majd félretesszük. A visszamaradt zsíron lepirítjuk az apró kockára vágott füstölt szalonnát, majd a vöröshagymát. Miután a hagyma színt kapott, hozzáadjuk a többi zöldséget és a babérlevelet is.

Összeforgatjuk és felöntjük 1 l sörrel és másfél liter vízzel. Miután megpuhultak a zöldségek, beletesszük a kolbászt és tejföllel behabarjuk. Sóval ízesítjük, majd a végén beletesszük a maradék sört. 

A cikket a Tiltott Csíki Sör támogatta.

 

Ajánljuk még:

Vadvirágos palacsinta – gluténmentes verzióban is

Az egész a bodzás palacsintával kezdődött. Nagyanyám sütötte mindig, amint odaértünk hozzá a nyári szünetre. Később aztán Lujzi Tante jóvoltából megismerkedtem az ibolyás, a százszorszépes palacsintával, a vajas-zamatos turbolyással, és onnan már nem volt megállás. Mert a palacsintát mindenki szereti, és mindig van valamilyen friss vadvirág, ízes vadnövény, amit bele lehet sütni.

 
Ugrás az oldal tetejére
Menü