Sajtos karfiolleves
Olvasási idő: 2 perc

Sajtos karfiolleves

Borbás Marcsi receptje

Hozzávalók

  • 2 ek. Magyar Vaj
  • 2-3 szál újhagyma
  • 1 közepes fej karfiol
  • 40 dkg főtt gyöngybab
  • kb. 3,5 dl Magyar Tej
  • szerecsendió
  • 2 tk. dijoni mustár
  • 5 dkg Magyar Trappista Sajt

Tálaláshoz:

  • 2 dl olaj
  • egy marék zsályalevél

Elkészítés 

A vajat megolvasztjuk, majd megfuttatjuk rajta a felaprított hagymát. A karfiolt alaposan megmossuk, összevágjuk, majd ezt is a hagymához adjuk. Ha kezdenek pirulni a zöldségek, felöntjük tejjel és vízzel. A gyöngybabot is belerakjuk a fazékba. Ízesítjük sóval, szerecsendióval, mustárral.

Lefedjük le, és lassú tűzön 20 percig főzzük. Botmixerrel simára turmixoljuk, szükség esetén adunk még hozzá folyadékot. Beleszórjuk a reszelt sajtot is. Egy másik serpenyőben rövid idő alatt megsütjük az olajban a zsályaleveleket, majd ezzel tálaljuk az elkészült levest.

A recept megjelenését az Alföldi Tej támogatta.

Kapcsolódó tartalom
Citromos crème brûlée
Halmos Monika | 2025. június 17

Citromos crème brûlée

Halmos Monika receptje