
Hozzávalók
- 2 ek. Magyar Vaj
- 2-3 szál újhagyma
- 1 közepes fej karfiol
- 40 dkg főtt gyöngybab
- kb. 3,5 dl Magyar Tej
- szerecsendió
- 2 tk. dijoni mustár
- 5 dkg Magyar Trappista Sajt
Tálaláshoz:
- 2 dl olaj
- egy marék zsályalevél
Elkészítés
A vajat megolvasztjuk, majd megfuttatjuk rajta a felaprított hagymát. A karfiolt alaposan megmossuk, összevágjuk, majd ezt is a hagymához adjuk. Ha kezdenek pirulni a zöldségek, felöntjük tejjel és vízzel. A gyöngybabot is belerakjuk a fazékba. Ízesítjük sóval, szerecsendióval, mustárral.
Lefedjük le, és lassú tűzön 20 percig főzzük. Botmixerrel simára turmixoljuk, szükség esetén adunk még hozzá folyadékot. Beleszórjuk a reszelt sajtot is. Egy másik serpenyőben rövid idő alatt megsütjük az olajban a zsályaleveleket, majd ezzel tálaljuk az elkészült levest.
A recept megjelenését az Alföldi Tej támogatta.
Kapcsolódó tartalom

Citromos crème brûlée
Halmos Monika receptje