Roppanós, karfiolos tekercs
Olvasási idő: 2 perc

Roppanós, karfiolos tekercs

Borbás Marcsi receptje

Hozzávalók

  • 1/2 karfiol
  • 150 ml Magyar Tej
  • 1 ek. finomliszt
  • 8 dkg Magyar Vaj
  • 8 dkg Magyar Trappista Sajt
  • bors
  • szerecsendió 
  • 10 lap rétestészta
  • szezámmag
  • 2-3 ek. olaj

 

Elkészítés 

A karfiolt 1-2 percig forrásban lévő sós vízben blansírozzuk. Ezután kisebb darabokra vágjuk. A tejet egy lábasba öntjük a finomliszttel és a vajjal. Összekeverjük, és lassan felforraljuk, folyamatos keverés mellett, amíg sima és sűrű nem lesz. Keverjük hozzá a megfőtt karfiolt, a lereszelt sajtot , majd ízesítsük sóval, borssal, szerecsendióval. Hűtőben hagyjuk állni legalább egy órát.

A sütőt 180 fokra előmelegítjük. 

 

A tésztalapokat kihajtjuk, és három részre vágjuk keresztben, egyszerre az összes lapot átvágva. Három csíkot teszünk egymásra, a végére teszünk egy sor karfiolos tölteléket, majd precízen feltekerjük.  

Sütőpapírral bélelt tepsibe sorakoztatjuk a tekercseket, a tetejüket megkenjük olajjal, és megszórjuk szezámmaggal. Kb. 15 perc alatt szép pirosra sütjük.

A recept megjelenését az Alföldi Tej támogatta.

Kapcsolódó tartalom
Pizzaszósz házilag
| 2025. június 26

Pizzaszósz házilag

Borbás Marcsi receptje