
Hozzávalók
- 1/2 karfiol
- 150 ml Magyar Tej
- 1 ek. finomliszt
- 8 dkg Magyar Vaj
- 8 dkg Magyar Trappista Sajt
- bors
- só
- szerecsendió
- 10 lap rétestészta
- szezámmag
- 2-3 ek. olaj
Elkészítés
A karfiolt 1-2 percig forrásban lévő sós vízben blansírozzuk. Ezután kisebb darabokra vágjuk. A tejet egy lábasba öntjük a finomliszttel és a vajjal. Összekeverjük, és lassan felforraljuk, folyamatos keverés mellett, amíg sima és sűrű nem lesz. Keverjük hozzá a megfőtt karfiolt, a lereszelt sajtot , majd ízesítsük sóval, borssal, szerecsendióval. Hűtőben hagyjuk állni legalább egy órát.
A sütőt 180 fokra előmelegítjük.
A tésztalapokat kihajtjuk, és három részre vágjuk keresztben, egyszerre az összes lapot átvágva. Három csíkot teszünk egymásra, a végére teszünk egy sor karfiolos tölteléket, majd precízen feltekerjük.
Sütőpapírral bélelt tepsibe sorakoztatjuk a tekercseket, a tetejüket megkenjük olajjal, és megszórjuk szezámmaggal. Kb. 15 perc alatt szép pirosra sütjük.
A recept megjelenését az Alföldi Tej támogatta.
