Egy az élet - ezt kell jól csinálni Egy.hu logó
Friss

Receptek

Rakott zeller

Borbás Marcsi receptje

Hozzávalók

  • 1 nagy fej zeller
  • 2 dl Univer Passata (passzírozott paradicsom)
  • bors
  • 15 dkg vaj
  • 2 ek. olívaolaj
  • 20 dkg kemény sajt
  • 2 marék zsemlemorzsa

 

Tovább olvasok

Elkészítés 

A meghámozott zellert felszeleteljük, majd megsózzuk. Egy serpenyőben vajat olvasztunk, és adunk hozzá egy kevés olívaolajat is. Ezen pirítjuk meg a zellerszeleteket. Ha elkészültünk, egy tűzálló edény alját kibéleljük pirított zellerrel.

A passzírozott paradicsomot kikeverjük sóval és borssal, majd ráöntjük a zellerre. Ezután reszelt vagy szeletelt sajtot is teszünk rá, majd újabb réteg pirított zellert. A tetejére ismét sajt kerül, végül a nagy szemű zsemlemorzsa. 190 fokos sütőbe rakjuk, és pirosra sütjük.

 A recept megjelenését az Univer támogatta.

Ajánljuk még:

Vadvirágos palacsinta – gluténmentes verzióban is

Az egész a bodzás palacsintával kezdődött. Nagyanyám sütötte mindig, amint odaértünk hozzá a nyári szünetre. Később aztán Lujzi Tante jóvoltából megismerkedtem az ibolyás, a százszorszépes palacsintával, a vajas-zamatos turbolyással, és onnan már nem volt megállás. Mert a palacsintát mindenki szereti, és mindig van valamilyen friss vadvirág, ízes vadnövény, amit bele lehet sütni.

 
Ugrás az oldal tetejére
Menü