
Hozzávalók
Sütés nélküli pisztáciakeksz
- 75 g pisztáciakrém
 - 50 g zabpehely
 - 50 g folyós méz
 - 20 g tejpor
 - ½ tk. vaníliakivonat
 - 1 zöldcitrom héja
 - 1⁄2 mandarin leve
 - 1 tk. narancsvirágvíz
 - 35 g aszalt feketecseresznye és sárgabarack
 - 25 g pisztácia
 - két csipet őrölt kardamom
 
Tejpuding
- 8 dl tej
 - 50 g kukoricakeményítő
 - 50 g cukor
 - 1 rúd vanília
 - 1 ek. tört pisztácia
 - rózsaszirmok
 
Elkészítés
Egy keverőtálban összekeverjük a pisztáciakrémet, a zabpelyhet, a mézet és a tejport. Hozzáadjuk a zöldcitrom héját, a mandarin levét, a narancsvirágvizet és a kardamomot. Az apróra vágott aszalt gyümölcsöket és a durvára tört pisztáciát szintén beleforgatjuk. Ekkor a masszánk még ragadós lesz. Formázzunk belőle 2x2 cm-es hasábot, amelyet legalább fél órára berakunk a mélyhűtőbe, vagy 4-5 órára hűtőbe. Így szépen összeáll majd a keverék, és fel tudjuk vágni.
A pudinghoz felmelegítjük a tej ¾-ét a cukorral és a vaníliával. A maradékot csomómentesen elkeverjük el a keményítővel. Ha a tej már kb. 10 perce gőzöl, de nem forr, kivesszük belőle a vaníliarudat, hozzáadjuk a maradék tejet és addig forraljuk, amíg be nem sűrűsödik. Ekkor azonnal levesszük a tűzről, átöntjük egy másik edénybe, és kihűtjük. Végül tálaljuk a keksszel együtt. Rózsaszirommal és tört pisztáciával díszítjük.











