Piszkeszörp
Olvasási idő: 2 perc

Piszkeszörp

Borbás Marcsi receptje

Hozzávalók

  • 1 kg piszke (egres)
  • 1 kg Koronás Szirupcukor
  • ½ liter víz

 

Tovább olvasok

Elkészítés 

A leszüretelt piszkét alaposan megmossuk, majd feltesszük főni fél liter vízzel. Mikor felforrt, hozzáadjuk a cukrot, és addig főzzük, míg teljesen meg nem puhul a gyümölcs. Ekkor hagyjuk kihűlni. Lehet akár egy egész éjszakán át is pihentetni. Ha már eleget állt, akkor átpasszírozzuk egy szitán a megfőtt egrest, majd újra felforraljuk.

Ezután csírátlanított üvegekbe töltjük, majd lezárjuk, és száraz dunsztban hagyjuk kihűlni.  

A recept megjelenését a Koronás Cukor támogatta.

Kapcsolódó tartalom
Darázsfészek
Farkas Boglárka | 2025. október 20

Darázsfészek

Az ízeket éppen úgy örököljük, akárcsak genetikánkat és a családi történeteket. Valójában éppen ezek a történetek fűszerezik egyedivé az ételeket, amelyek gyermekkorunk legfontosabb pillanatait idézik bennünk. A nagymamától kapott receptekből később nemcsak süteményeket sütünk, de életünk ösvényeit róva ezek az ízek és emlékmorzsák biztosítanak éltető erőt a mindennapokhoz. Nosztalgiával sütöm mindig ezt a darázsfészket. Azt hiszem, sokan őrzünk hasonló recepteket!