Pásztortarhonya
Olvasási idő: 2 perc

Pásztortarhonya

Borbás Marcsi receptje

Hozzávalók

  • 5 dkg füstölt szalonna
  • 15 dkg tarhonya
  • 1 ek. Vöröshagymakrém
  • fél szál kolbász
  • 2-3 szem burgonya
  • só, bors
  • 1 ek. sertészsír         
  • Erős Pista ízlés szerint

Elkészítés

A sertészsírt megolvasztjuk, majd rádobjuk a felaprított szalonnát. Amikor a szalonnából jól kisült a zsír, az apró kockákra vágott vöröshagymát is a zsírhoz adjuk. Hagyjuk az egészet dinsztelődni, majd a feldarabolt kolbászt is belekeverjük. Ha a kolbász kiengedte a szaftját, akkor jöhet a tarhonya. Rövid ideig azt is pirítjuk, majd felöntjük kétszeres mennyiségű vízzel.

A krumplit kisebb kockákra vágjuk, és azt is rögtön az ételhez adjuk. Sóval, borssal ízesítjük, majd lassú lángon készre főzzük. Ha szaftosabban kedveljük, önthetünk hozzá még egy pici vizet. Tálaláskor ízlés szerint adunk hozzá egy kis Erős Pistát.

A recept megjelenését az Univer támogatta.

Kapcsolódó tartalom
Darázsfészek
Farkas Boglárka | 2025. október 20

Darázsfészek

Az ízeket éppen úgy örököljük, akárcsak genetikánkat és a családi történeteket. Valójában éppen ezek a történetek fűszerezik egyedivé az ételeket, amelyek gyermekkorunk legfontosabb pillanatait idézik bennünk. A nagymamától kapott receptekből később nemcsak süteményeket sütünk, de életünk ösvényeit róva ezek az ízek és emlékmorzsák biztosítanak éltető erőt a mindennapokhoz. Nosztalgiával sütöm mindig ezt a darázsfészket. Azt hiszem, sokan őrzünk hasonló recepteket!