
Hozzávalók
- 1 fej friss káposzta
- 1 fej vöröshagyma
- 1 dl paradicsomlé
- frissen őrölt bors
- só
A rántáshoz:
- 2-3 ek. olívaolaj
- 1 púpos ek. liszt
- 1 ek. cukor
- 3 dl paradicsomlé
Elkészítés
A káposztát szép apróra legyaluljuk. Picit lesózzuk, hogy kezdje el a levét kiengedni. A vöröshagymát is felkarikára vágjuk. Ha a káposzta levet engedett, feltesszük főni annyi vízben, amennyi ellepi. Ekkor már öntünk bele egy deciliternyi paradicsomlevet. A hagymát is hozzáadjuk. Sóval, borssal ízesítjük.
Ha jól megpuhult a káposzta, elkészítjük a paradicsomos rántást. Kevés olívaolajon elkezdjük pirítani a lisztet. Hozzáadjuk a cukrot, és hagyjuk, hogy egy kicsit elolvadjon, elkezdjen karamellizálódni. Ezután beleöntjük a paradicsomszószt, és máris csomómentesre keverjük. Az egészet a forrásban lévő káposztához öntjük, és néhány percig még forraljuk az egészet. Ha túlságosan sűrű lenne, adjunk még az ételhez egy kevés vizet.
Ekkor még megkóstoljuk, és ha szükséges, adunk hozzá még sót vagy cukrot.
Marcsi ezt a receptet így készítette el a Konyhám sorozat korábbi adásában:
