Egy az élet - ezt kell jól csinálni Egy.hu logó
Friss

Receptek

Óriás túrós palacsinta tekercs

Borbás Marcsi receptje

Hozzávalók

  • 2 db tojás
  • 250 ml Magyar Tej
  • 2 ek. cukor
  • 1 ek. natúr kakaó
  • 5-6 ek. liszt

A töltelékhez:

  • 400 g Magyar Rögös Túró
  • 2 doboz Magyar Túródesszert vanília ízű
  • 2-3 ek. cukor
  • 2 ek. citromlé

Sütéshez:

  • 2 ek. Magyar Vaj

 

Tovább olvasok

Elkészítés

Elsőként a palacsintákat sütjük ki. A tejet simára keverjük a tojásokkal és a száraz összetevőkkel. Teljesen simára eldolgozzuk, majd 4 db nagy palacsintát sütünk belőle. A recepthez csak három darab szükséges, a negyedik a háziasszonyé! 

Az elkészült, és még langyos palacsintákat lerakjuk egymás mellé úgy, hogy jócskán fedésben legyenek. A töltelékhez a túrót elkeverjük a túródesszerttel és ízlés szerinti mennyiségű cukorral. Citrommal is ízesítjük. Ezzel kenjük meg a kiterített palacsintákat, majd a két hosszabb oldalon kissé felhajtjuk őket. Ezután a rövid oldalnál indulva feltekerjük. Folpackba csomagoljuk, majd legalább egy órára hűtőbe rakjuk. Porcukorral megszórva találjuk. 

A recept megjelenését az Alföldi Tej támogatta.

Ajánljuk még:

Cékla, a hazai superfood – ti is szeretitek?

A cékla az elmúlt évtizedekben mintha kissé háttérbe szorult volna, és csak az utóbbi években kezdték újra kihasználni a benne rejlő lehetőségeket – elsősorban a csúcsgasztronómia és a reformkonyha jóvoltából. Az egyik legtöbb hasznot tartogató élelmezési növényünk, amely a cukortól kezdve a teljesítménynövelésen át egészen az ételszínezésig számos fronton megállja a helyét.

 
Ugrás az oldal tetejére
Menü