Marhasült vackorszósszal
Olvasási idő: 1 perc

Marhasült vackorszósszal

Marhasült igazán különleges formában: és mégis, alig egy óra, és kész is van! 

Hozzávalók

  • 5-6 vastag szelet marhahús
  • egy tk koriander
  • egy tk borókabogyó
  • négy ek olívaolaj
  • fél szál póréhagyma
  • 1 szál zöldhagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 kis üveg vackorlekvár
  • 1,5 dl fehérbor
  • rozmaring
  • só, bors

 

Tovább olvasok

Elkészítés

A marhahúst néhány órára bepácoljuk egy kis olívaolajjal, korianderrel, borókabogyóval. Elkészítés előtt kétujjnyi szeletekre vágjuk, majd egy forró vasserpenyőben pirosra sütjük őket.

Egy hőálló edénybe karikázzuk a hagymákat, ráöntjük a lekvárt, majd beletesszük a megpirult hússzeleteket is. A hússütéshez használt serpenyőbe beleöntünk 1,5 dl fehérbort, hogy jól feláztassa, és a kapott szaftot szintén a húsokra öntjük.

Ezután dobunk rá még egy kis rozmaringot, sózzuk, borsozzuk, és forró sütőben lefedve az egészet 30 perc alatt összesütjük.

Kapcsolódó tartalom
Darázsfészek
Farkas Boglárka | 2025. október 20

Darázsfészek

Az ízeket éppen úgy örököljük, akárcsak genetikánkat és a családi történeteket. Valójában éppen ezek a történetek fűszerezik egyedivé az ételeket, amelyek gyermekkorunk legfontosabb pillanatait idézik bennünk. A nagymamától kapott receptekből később nemcsak süteményeket sütünk, de életünk ösvényeit róva ezek az ízek és emlékmorzsák biztosítanak éltető erőt a mindennapokhoz. Nosztalgiával sütöm mindig ezt a darázsfészket. Azt hiszem, sokan őrzünk hasonló recepteket!