Malasadas (portugál fánk)
Olvasási idő: 1 perc

Malasadas (portugál fánk)

Borbás Marcsi receptje

Hozzávalók

  • 2 ek. vaj
  • 2,5 dl zsíros tejszín
  • 7,5 dkg cukor
  • 50 dkg liszt
  • 1 ek. szárított élesztő
  • 1 csipet só
  • 3 db tojás

A tálaláshoz:

fahéjas, narancsos porcukor

Elkészítés

A tejszínt és a vajat összemelegítjük. Figyeljünk, hogy ne legyen túlságosan forró, éppen csak melegítsük fel egy kicsit. A liszthez hozzáadjuk a cukrot, az élesztőt és egy csipet sót. Jöhet hozzá a tejszínes keverék és a 3 egész tojás. Rugalmas tésztát kell kapnunk, ne legyen túl lágy. Ha esetleg nem lenne elég puha, pici tejet adhatunk még hozzá.

Jól kidolgozzuk, aztán letakarva langyos helyen kelesztjük.

Ha megpihent a tészta, lisztezett deszkára borítjuk, kézzel kicsit elegyengetjük, majd kisebb pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk. Egy mélyebb edényben olajat melegítünk, ebben sütjük ki a fánkokat. Közepesen meleg legyen a zsiradék, ne forrósítsuk fel túlzottan, mert akkor nem fog átsülni a belsejük. Amikor kiszedjük az olajból őket, máris fahéjas, narancsos cukorba forgatjuk.

Ezt a receptet így készítette el Marcsi a Konyhám sorozat egy korábbi adásában:

Kapcsolódó tartalom
Klasszikus jégkifli
| 2025. június 19

Klasszikus jégkifli

Borbás Marcsi receptje