
Hozzávalók
- 2 szép sárgarépa
- 2 paszternák
- 1 karalábé
- 25 dkg karfiol
- só
- 2 dkg vaj
- 10 dkg olajbogyó, mag nélkül
- 15 dkg ementáli jellegű sajt
- 3 dl natúr joghurt
- őrölt fehérbors
- reszelt szerecsendió
Elkészítés
A karfiolt rózsáira bontjuk, a megtisztított sárgarépát, paszternákot és karalábét felszeleteljük. Forrásban lévő vízben nem túl puhára főzzük. A lecsöpögtetett zöldségeket kivajazott tűzálló tálba rakosgatjuk, a tálat megrázogatjuk, hogy szépen elrendeződjenek benne. Rászórjuk a félbevágott olajbogyókat.
A joghurtot pici sóval, őrölt fehérborssal, reszelt szerecsendióval ízesítjük, és a zöldségekre locsoljuk, majd reszelt sajttal gazdagon megszórjuk. Forró sütőben addig sütjük, míg a sajt a tetején szépen megpirul.
Nyitókép: Halmos Monika @rozsakunyho
