Egy az élet - ezt kell jól csinálni Egy.hu logó
Friss

Receptek

Kapros ordás palacsinta

Móricz Kitti, a Tiltott Csíki Söröző és Étterem séfjének receptje

Hozzávalók

A palacsintához:

  • 0,5 kg finomliszt
  • 0,6 l tej
  • 3 dl ásványvíz
  • 3 tojás
  • 0,02 kg cukor 
  • csipetnyi só
  • olaj a sütéshez

A töltelékhez:

  • 0,5 kg orda 
  • 0,1 kg tejföl 
  • 0,15 kg cukor 
  • 1 csokor kapor 

Elkészítés

A lisztet, a tojást, és a sót egy mély keverőtálba tesszük, majd fokozatosan adagolva a tejet és az ásványvizet csomómentesre keverjük. Egy serpenyőbe kevés olajat teszünk, majd vékonyan kisütjük a palacsintákat. A krémhez villával összetörjük az ordát, majd hozzáadjuk a tejfölt, a cukrot egy csipet sót és a finomra vágott kaprot. A palacsintákat megtöltjük a krémmel és találjuk. 

A cikk megjelenését a Csíki Sör támogatta.

Ajánljuk még:

Cékla, a hazai superfood – ti is szeretitek?

A cékla az elmúlt évtizedekben mintha kissé háttérbe szorult volna, és csak az utóbbi években kezdték újra kihasználni a benne rejlő lehetőségeket – elsősorban a csúcsgasztronómia és a reformkonyha jóvoltából. Az egyik legtöbb hasznot tartogató élelmezési növényünk, amely a cukortól kezdve a teljesítménynövelésen át egészen az ételszínezésig számos fronton megállja a helyét.

 
Ugrás az oldal tetejére
Menü