
Hozzávalók adagonként:
1 tk. tahini
1 tk. méz
1 kk. szezámmag
1,5 dl zabtej
1 eszpresszó
jégkocka
A tahinit kikeverjük a mézzel, majd hozzáadjuk a szezámmagot. Ha nagyon sűrű a tahini, akkor hígítsuk fel kevés zabtejjel, és jól keverjük el az egészet. Ezután az egészet egy csinos pohárba töltjük. A maradék növényi tejet felhabosítjuk - lehetőleg hideg habot készítünk belőle-, és ezt is a pohárba töltjük. Teszünk hozzá néhány jégkockát is. Főzünk egy jó erős eszpresszót, majd óvatosan ráöntjük a habos növényi tejre.
El is készült ez a különleges kávés ital!
A recept megjelenését a SMEG támogatta.
Kapcsolódó tartalom

Töltelékes paprikaleves
Ahogyan az OMÉK-on készült!