Jeges tahini latte
Olvasási idő: 1 perc

Jeges tahini latte

Borbás Marcsi receptje

 Hozzávalók adagonként:

1 tk. tahini

1 tk. méz

1 kk. szezámmag

1,5 dl zabtej

1 eszpresszó

jégkocka

A tahinit kikeverjük a mézzel, majd hozzáadjuk a szezámmagot. Ha nagyon sűrű a tahini, akkor hígítsuk fel kevés zabtejjel, és jól keverjük el az egészet. Ezután az egészet egy csinos pohárba töltjük. A maradék növényi tejet felhabosítjuk - lehetőleg hideg habot készítünk belőle-, és ezt is a pohárba töltjük. Teszünk hozzá néhány jégkockát is. Főzünk egy jó erős eszpresszót, majd óvatosan ráöntjük a habos növényi tejre.

El is készült ez a különleges kávés ital! 

A recept megjelenését a SMEG támogatta.

Kapcsolódó tartalom
Töltelékes paprikaleves
| 2025. szeptember 22

Töltelékes paprikaleves

Ahogyan az OMÉK-on készült!