Gombás padlizsánkrém
Olvasási idő: 1 perc

Gombás padlizsánkrém

Segal Viktor receptje

Hozzávalók

  • 4 db padlizsán
  • 6 db nagyobb barna csiperke
  • 3-4 zsályalevél
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 ek miso paszta
  • 3 ek olívaolaj
  • frissen őrölt bors

Elkészítés

A padlizsánokat félbevágjuk, majd a húsukat kereszt alakban bevagdossuk egy éles késsel. Egy sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük őket, sózzuk, borsozzuk, olívaolajjal meglocsoljuk, és fűszerezzük friss zsályával. Végül 200 °C-ra előmelegített sütőben kb. 40 perc alatt puhára sütjük.

Egy serpenyőben a hagymát és a gombát közepes hőfokon, vajon megpirítjuk. Hozzáadjuk a miso pasztát. Folyamatosan kevergetjük, hogy egyenletesen piruljon. Az elkészült padlizsán húsát közben evőkanállal kikaparjuk, durvára aprítjuk és a gombához adjuk. 2-3 perc alatt az egészet összepirítjuk. Ízlés szerint sózzuk és megszórjuk frissen őrölt borssal.

Akár melegen is tálalhatjuk pirított kovászos kenyérrel.

 

Kapcsolódó tartalom
Darázsfészek
Farkas Boglárka | 2025. október 20

Darázsfészek

Az ízeket éppen úgy örököljük, akárcsak genetikánkat és a családi történeteket. Valójában éppen ezek a történetek fűszerezik egyedivé az ételeket, amelyek gyermekkorunk legfontosabb pillanatait idézik bennünk. A nagymamától kapott receptekből később nemcsak süteményeket sütünk, de életünk ösvényeit róva ezek az ízek és emlékmorzsák biztosítanak éltető erőt a mindennapokhoz. Nosztalgiával sütöm mindig ezt a darázsfészket. Azt hiszem, sokan őrzünk hasonló recepteket!