
Hozzávalók:
5 db tojás
5 ek. cukor
5 ek. liszt
a krémhez:
5 dl habtejszín
50 dkg gesztenyemassza
porcukor ízlés szerint
Elkészítés:
Először megsütjük a piskótát. Ehhez szétválasztjuk az öt tojást, és a fehérjéket öt evőkanál kristálycukorral krémes habbá verjük. Ezután egyenként hozzáadjuk a sárgájákat, most már lassabb fokozaton. Amint egynemű lett a masszánk, óvatosan beleforgatjuk az öt evőkanál lisztet. A masszát sütőpapírral bélelt tepsiben egyenletesen elsimítjuk, és 170 fokon körülbelül 20 perc alatt készre sütjük. Ha a piskóta már rugalmasan visszaugrik érintésre, akkor jó.
Amíg a piskóta sül, elkészítjük a krémet. Felverünk fél liter zsíros habtejszínt egy kevés porcukorral. Közben a gesztenyemasszát is átkeverjük. Először hozzáadjuk a tejszínhab egyharmadát, hogy fellazítsuk, majd a maradék habot is hozzáforgatjuk, hogy egy könnyű, egynemű krémet kapjunk.
Ha a piskóta megsült, lehúzzuk róla a sütőpapírt, majd egy másik darab sütőpapír vagy illatmentes konyharuha segítségével feltekerjük. Amikor teljesen kihűlt, óvatosan kitekerjük, megkenjük a gesztenyés krémmel, majd újra feltekerjük. A végeit ferdén levágjuk, és ferdén egymáshoz illesztjük. Kívülről is bekenjük a krémmel, majd tetszés szerint mintázzuk és díszítjük.
A recept megjelenését a SMEG támogatta.

Rántott pontyderék
Borbás Marcsi receptje
























