Fűszervajas sült csirke
Olvasási idő: 2 perc

Fűszervajas sült csirke

Borbás Marcsi receptje

Hozzávalók

  • 1 egész csirke
  • 25 dkg Magyar Vaj
  • 1 kk. kurkuma
  • 1 kk. durvára őrölt bors

A sütéshez:

  • 1 csokor friss rozmaring

 

Elkészítés 

A csirkét megtisztítjuk, a gerincét kivágjuk. Kiterítjük, majd gondosan besózzuk. A puha vajat elkeverjük a sóval, borssal, kurkumával. Ezután egy kanál segítségével elválasztjuk a csirke bőrét a hústól, és a bőr alá juttatunk egy jó adag vajat. Utána kívülről is megkenjük a vajas keverékkel a csirkét.

Sütőpapírral bélelt tepsibe fektetjük, majd teszünk rá friss rozmaringot is. Fóliával lefedjük, és 180 fokos sütőbe rakjuk. Ha megpuhult, levesszük róla a takarást, majd szép pirosra sütjük.

A recept megjelenését az Alföldi Tej támogatta.

Kapcsolódó tartalom
Öt kedvenc almás süteményünk
| 2025. szeptember 04

Öt kedvenc almás süteményünk

Kedvencünk az őszi alma: még ropogós, de a legédesebb. Mennyei sütemény készíthető bármelyik fajtából.