
Hozzávalók
- 1 egész csirke
- 25 dkg Magyar Vaj
- 1 kk. kurkuma
- 1 kk. durvára őrölt bors
- só
A sütéshez:
- 1 csokor friss rozmaring
Elkészítés
A csirkét megtisztítjuk, a gerincét kivágjuk. Kiterítjük, majd gondosan besózzuk. A puha vajat elkeverjük a sóval, borssal, kurkumával. Ezután egy kanál segítségével elválasztjuk a csirke bőrét a hústól, és a bőr alá juttatunk egy jó adag vajat. Utána kívülről is megkenjük a vajas keverékkel a csirkét.
Sütőpapírral bélelt tepsibe fektetjük, majd teszünk rá friss rozmaringot is. Fóliával lefedjük, és 180 fokos sütőbe rakjuk. Ha megpuhult, levesszük róla a takarást, majd szép pirosra sütjük.
A recept megjelenését az Alföldi Tej támogatta.
Kapcsolódó tartalom
