
Hozzávalók
Előtészta:
- 150 ml meleg tej
 - 150 g liszt
 - 30 g friss élesztő
 
Tészta:
- 140 g szobahőmérsékletű vaj
 - 1 kk cukor
 - 2 púpos tk só
 - 2 db tojás
 - 250 g liszt
 - 50 g langyos tej
 - 50 g csipkebogyó
 - 70 g kemény kecskesajt
 - 1 cs medvehagyma
 - reszelt szerecsendió
 
Elkészítés
Elsőként az előtésztát készítjük el. A tejet meglangyosítjuk, hozzáadjuk az élesztőt és a lisztet. 10-20 percig hagyjuk állni, hogy legalább a duplájára növekedjen.
Az aszalt csipkebogyót közben beáztatjuk, hogy megpuhuljon.
A vajat a cukorral, a sóval és a szerecsendióval robotgépben felhabosítjuk. Ezután egyesével hozzáadjuk a tojásokat és mindegyikkel alaposan elkeverjük. Hozzáadjuk az előtésztát is, és elkezdjük dagasztani. Ha nagyjából elkeveredett a tojásos, vajas eleggyel, hozzáadjuk a lisztet, és az egészet jól kidagasztjuk a maradék tejjel.
Ha a tészta már szép szálas és sima, akkor beledagasztjuk a lereszelt sajtot és a csipkebogyót. A csipkebogyót egy kicsit nyomkodjuk ki, mielőtt a tésztához rakjuk. Ezt követően a medvehagymát nagyobb darabokra vágjuk, és azt is beledagasztjuk.
Ezután hagyjuk megkelni a duplájára. 30-40 perc múlva folytathatjuk az előkészítést. A formát közben kivajazzuk. Ha a tészta megkelt, kicsit átdolgozzuk, majd belerakjuk a formába. Ha újra megkelt, akkor 190 fokon pirosra sütjük kb. 35-40 perc alatt.











