Csirkecomb zöldségraguban
Olvasási idő: 2 perc

Csirkecomb zöldségraguban

Borbás Marcsi receptje

A zöldség és a hús a legtökéletesebb párosítás egy diéta esetén: van benne szinte minden, amire szüksége van a szervezetnek; például fehérje és vitaminok, emellé pedig nagyon finom is! A mai gyors vacsoratippem tehát egy csirkecomb, sok-sok zöldséggel!

Hozzávalók (1 főre)

  • 1 db csirkecomb
  • 1 db sárgarépa
  • 1 szál újhagyma
  • 1 db paradicsom
  • 2 marék vékonyra vágott kelkáposzta
  • 1 gerezd fokhagyma
  • Kakukkfű
  • Só, bors

Elkészítés

Néhány csepp olajban megpirítjuk a besózott csirkecombot. A pirítást a bőrös felével kezdjük, hogy a felesleges zsiradék ki tudjon sülni belőle. Amikor már minden oldala piros, akkor rászórjuk a vékony csíkokra vágott, besózott zöldségeket és egy kis kakukkfüvet. Amennyiben van hús- vagy zöldséglevesünk, akkor azt, ha nincs, akkor 1-2 deciliter vizet öntsünk alá, majd fedjük le. Addig dinszteljük a ragut, amíg a hús át nem puhul. Ez egy kisebb comb esetébe az átpirítást követően kb. tizenöt perc.

A raguba lehet bele tenni bármilyen zöldséget, ami otthon van; zellert, fehérrépát, fodroskelt stb. Tálalásnál szórjuk meg az egészet frissen őrölt borssal, és forrón fogyasszuk!

Kapcsolódó tartalom
Darázsfészek
Farkas Boglárka | 2025. október 20

Darázsfészek

Az ízeket éppen úgy örököljük, akárcsak genetikánkat és a családi történeteket. Valójában éppen ezek a történetek fűszerezik egyedivé az ételeket, amelyek gyermekkorunk legfontosabb pillanatait idézik bennünk. A nagymamától kapott receptekből később nemcsak süteményeket sütünk, de életünk ösvényeit róva ezek az ízek és emlékmorzsák biztosítanak éltető erőt a mindennapokhoz. Nosztalgiával sütöm mindig ezt a darázsfészket. Azt hiszem, sokan őrzünk hasonló recepteket!