Csípős bab kolbásszal
Olvasási idő: 1 perc

Csípős bab kolbásszal

Borbás Marcsi receptje

Hozzávalók

  • 1 ek sertészsír
  • 6 db majorannás sertéskolbász
  • 2 fej vöröshagyma
  • 2 szál szárzeller
  • 1 tk Erős Pistás Fokhagymakrém
  • 1 ek Mustár
  • 1 tk Erős Pista (ízlés szerint)
  • 5 dl víz vagy alaplé
  • 25 dkg főtt vesebab
  • 15 dkg főtt vajbab
  • 1 ek sűrített paradicsom
  • 1 csokor petrezselyem
  • 1 biocitrom héja
  • 3-4 szem koktélparadicsom

Elkészítés

Egy nagy serpenyőben felolvasztjuk a sertészsírt, majd a kolbászokat szép pirosra sütjük benne. Ezután kivesszük őket, és félrerakjuk. A hagymát félkarikára vágjuk, majd megpirítjuk a zsiradékon. Hozzáadjuk a feldarabolt zellerszárat, majd fűszerezzük a fokhagymakrémmel, a mustárral, sóval és borssal, valamint sűrített paradicsommal. Ezután felöntjük vízzel vagy alaplével, és tíz percig forraljuk.

Ha letelt az idő, belerakjuk a főtt babokat, a kolbászokat, és a feldarabolt koktélparadicsomot. Sűrűre összefőzzük a szaftot alacsony lángon. Megkóstoljuk, és ha kell, adunk még hozzá sót. Ekkor jöhet bele az Erős Pista is, mindenkinek egyéni ízlés szerint. 

Végül friss petrezselyemmel megszórjuk, és ráreszeljük a citrom héját is.

Kapcsolódó tartalom
Mentás zöldborsókrémleves sajttal
| 2025. június 06

Mentás zöldborsókrémleves sajttal

 Bacsa Gábor receptje