
Hozzávalók
- 2 citrom (bio, kezeletlen)
- 3 tojássárgája
- 10 dkg cukor
- 1 kiskanál búzakeményítő
- 1 dl tejszín
A tetejére:
- 4 evőkanál barna cukor
Elkészítés
A citromokat alaposan megmossuk, félbevágjuk. A gyümölcshúst kikaparjuk, és a levét kipréseljük. A fél citromok aljáról a sárga héjat lereszeljük. Így egyenese fognak majd állni, a reszelt citromhéjat pedig a krémhez fogjuk felhasználni.

Egy kis lábosban a tojássárgákat elkeverjük a reszelt citromhéjjal, a cukorral, a keményítővel és 4 evőkanálnyi citromlével. Habverővel verve hevítjük, és ha sűrűsödni kezd, a tejszínt is hozzáadva krémmé főzzük.
A tűzről levéve a fél citromhéjakba kanalazzuk, behűtjük. Ha a krém megdermedt, a felületét cukorral beszórjuk, és egy konyha zsebsárkánnyal vigyázva karamellizáljuk. Akkor lesz jó, ha a krém lágy, a cukorkéreg pedig ropogós lesz, és kanállal be tudjuk törni a tetejét.
Nyitókép: Halmos Monika / Rózsakunyhó Alkotóműhely
