Adai pékkifli
Olvasási idő: 1 perc

Adai pékkifli

Borbás Marcsi receptje

Hozzávalók

  • 50 dkg liszt
  • 2,5 -3 dl tej (amennyit a tészta felvesz)
  • 2,5 dkg élesztő
  • 1 egész tojás
  • 2 ek. cukor
  • 3 ek. tejföl
  • 2 ek. zsír
  • vaj

 

Elkészítés

Az élesztőt langyos tejben pici cukorral és egy egész tojással elkeverjük. Ezután rászitáljuk a lisztet, és kicsit összedolgozzuk. Beletesszük a tejfölt és a zsírt, majd simára dagasztjuk. Ezután letakarva hagyjuk megkelni. Ha szépen megkelt, lisztezett deszkára borítjuk, három részre osztjuk, majd mindegyiket kör alakúra nyújtjuk. A köröket háromszögekre szabdaljuk, megkenjük sós, olvasztott vajjal, és a hosszú végétől kezdve kifliket formázva feltekerjük.

Ezután a kifliket tepsibe sorakoztatjuk. Vigyázzunk, hogy ne tegyük őket szorosan egymás mellé, mert sütéskor tovább fognak dagadni. A tetejüket megkenjük tejjel, és szórunk rájuk kömény- vagy szezámmagot. Előmelegített, 180 fokos sütőben készre sütjük. Miután kivettük a kifliket a sütőből, még egyszer, amíg még forróak, megkenjük őket tejjel.

Ezt a receptet Marcsi így készítette el:

Kapcsolódó tartalom
Pikáns babsaláta
| 2025. július 25

Pikáns babsaláta

Borbás Marcsi receptje