A tökéletes sült alma receptje
Olvasási idő: 1 perc

A tökéletes sült alma receptje

Borbás Marcsi receptje

Hozzávalók

  • 4 db alma
  • 5 dkg vaj
  • 1 dl fehérbor
  • 2 ek méz
  • vanília ízlés szerint

Elkészítés

Az almákat megmossuk, majd a szárukat letépjük. Egy tepsi aljába töltjük a mézzel és a vaníliával elkevert fehérbort, valamint az olvasztott vajat, végül beletesszük az almákat. Készíthetjük ízlés szerint más fűszerekkel is, adhatunk hozzá fahéjat, szegfűszeget, kardamomot és barna cukrot.

A tepsit 170 fokos sütőbe tesszük, és a tetejét lazán leterítjük egy fóliával, hogy ne égjenek meg az almák. Ha a gyümölcsök puhára sültek, levesszük a fóliát, és az alma alatt lévő szafttal időnként meglocsolva, 10 percig még hagyjuk őket pirulni.

 

Melegen köretként akár húsokhoz, akár fagylalthoz kínálhatjuk, de hidegen, önmagában desszertként is nagyon finom.

A recept megjelenését támogatta a Magyar Turisztikai Ügynökség – Magyarország, a csodák forrása.

 

Kapcsolódó tartalom
Darázsfészek
Farkas Boglárka | 2025. október 20

Darázsfészek

Az ízeket éppen úgy örököljük, akárcsak genetikánkat és a családi történeteket. Valójában éppen ezek a történetek fűszerezik egyedivé az ételeket, amelyek gyermekkorunk legfontosabb pillanatait idézik bennünk. A nagymamától kapott receptekből később nemcsak süteményeket sütünk, de életünk ösvényeit róva ezek az ízek és emlékmorzsák biztosítanak éltető erőt a mindennapokhoz. Nosztalgiával sütöm mindig ezt a darázsfészket. Azt hiszem, sokan őrzünk hasonló recepteket!