Az ételnek lelke van – nem is akármilyen. És a legtöbb fogás akkor válik csak igazán mennyeivé, ha megtaláljuk azt a pluszt, ami olyan különlegessé teszi. Vajon tudod-e, hogy mitől lesz ellenállhatatlan a császármorzsa, és mi nem hiányozhat egy jó magyar gulyásból?
Amrein Tamásné Miskolczi Boglárka kertészmérnök és szociológus
Gyermekkoromban óceánkutató akartam lenni: bölcsész lett belőlem, szociológus. Habár imádtam a társadalomtudományok világát, az élet mégiscsak úgy hozta, hogy a természetben leljem meg hivatásomat. Közel egy évtizednyi munkával építettem fel vegyszermentes gazdaságomat, ahol a vadvilág védelmével, a biodiverzitás megőrzésével és az ökoszisztéma helyreállításával foglalkozom. Hiszem, hogy az igazi tudás a gyakorlat és tudomány egymásba fonódásával szerezhető meg, ezért mindennapjaimban ugyanolyan fontos szerepet tölt be a gumicsizma, mint a tagsági igazolvány. Célom, hogy írásaimmal közelebb hozzam az olvasót egy olyan világhoz, ami megszámlálhatatlanul sok élményt és értéket tartogat számára, és ami mindannyiunk számára nélkülözhetetlen.