Megosztó

Már csak a béke, boldogság, szerencse jöhet? – Megkezdődött a Fém és a Bivaly éve Kínában

A kínai asztrológia holdévben méri az időt, ami általában később kezdődik, mint a nyugati napév. Idén február 12-e a forduló, amikor átlépünk a Fém és a Bivaly évébe. Eszerint 2021 többek között a szerencse, a siker és a kapcsolatok éve lehet.

Amióta csak az eszemet tudom, vonzott a csillagos ég misztikuma. Szerettem nyári estéket azzal tölteni, hogy az eget bámultam, az együttállásokat kerestem, vagy azt próbáltam elképzelni, hogy milyen ici-pici vagyok én az egész univerzumhoz képest. Ezt az arányt, ezt a hatalmas különbséget valójában a mai napig képtelen vagyok felfogni.

Valószínűleg ebből a csodálatomból adódott az is, hogy izgatottan olvastam gyerekkoromban a horoszkópokat. A napi „előrejelzések” már akkor sem érdekeltek különösebben, de a nagy, éves vagy egy-egy évszakra vonatkozó horoszkópokat, valamint a saját jegyemmel kapcsolatos információkat annál szívesebben bújtam. Bebizonyosodott, hogy többek között a lustaságom, a finom ételek és a mindenféle jó iránt érzett vonzalmam, a türelmem, a (nyomokban) gyakorlatias gondolkodásom és a (megszokott) dolgokhoz való ragaszkodásom alapvető tulajdonság, hiszen akkor születtem, amikor. 

Természetesen tudom, mi az aszcendensem, s hogy az hogyan hat a Napjegyemre. Meg még egy rakás olyan ismerettel rendelkezem, ami a horoszkópokkal kapcsolatos – mindez talán részben hasznos, részben pedig teljesen fölösleges.

A horoszkópok iránti érdeklődésem nem tűnt el teljesen, a mai napig szívesen elolvasok egy-egy olyan elemzést, ami általam hitelesnek vélt helyről származik, de még így is: ha olyasmit írnak, legyintek, ha beletalálnak, elismerően bólogatok. Hiszen jellemzően olyan általánosságokat rejtenek a MINDEN Halaknak, Vízöntőnek, Ráknak és Baknak írt napi, heti, havi horoszkópok, hogy valójában az lenne a csoda, ha senkinek „nem jönne be”. Esetleg egyik-másik mondat annyira befészkeli magát az agyunkba, vagy ha úgy tetszik, a tudatalattinkba, hogy önbeteljesítő jóslatként egyszerre azon kapjuk magunkat, hogy „nini, na ugye, hogy megtörtént”.

A Fém és a Bivaly éve

Mindezek után talán mondanom sem kell, milyen izgatott voltam tinédzserként, amikor megismerkedtem a kínai asztrológiával. A távol-keleti kultúra egyébként is érdekes és misztikus, számunkra sokszor szokatlan titkokat rejt, olyan szokásokat fed fel, olyan hagyományokat mutat be, amik nekünk, közép-európai embereknek olykor még értehetetlenek is. A kínai horoszkópban 12 állatjegy van, s ez a naptár a holdfázisokra épül – a kínai holdév általában később kezdődik, mint a nyugati napév és 12, nagyjából 29-30 napos hónapra lehet felosztani. Ráadásul minden év egy úgynevezett „Égi Törzs” (ezek az elemek) és egy „Földi Ág” (állatjegyek) kombinációja: eszerint

idén a Fém és a Bivaly éve kezdődik 2021. február 12-én, és 2022. január 31-ig tart majd.

S hogy mit jelent ez?

A Bivaly a második az állatjegyek között, megelőzi a Patkány és a Tigris követi. Az előrejelzések szerint pedig az idei év kifejezetten szerencsésnek ígérkezik. Különösen a kapcsolatok tekintetében, legyen szó akár barátságról, családról vagy szerelemről. A kínai horoszkóp szerint a Bivaly nagyon szorgalmas, terv szerint halad és rendszerezett, ezért idén a pénzügyek is pozitívan alakulhatnak – persze főleg azok esetében, akik hajlandóak különféle erőfeszítéseket tenni ennek érdekében. Állítólag olyan év előtt állunk, amikor megtanulhatjuk, hogy mit jelent felelősséget vállalni a tetteinkért, és keményen meg kell dolgoznunk azért, hogy elérjük a céljainkat. A pénzügyi konszolidáció és a hosszútávú befektetések éve is lehet 2021.

A Fém-Bivaly év rendet hozhat a családunk életében. Sok fegyelem, kitartás és kompromisszum révén létrejöhet a családi béke. De üzleti sikerekre is számíthatunk, ahogyan általában emelkedhet egy kicsit a komfortérzetünk, úgy érezhetjük, hogy jobban élünk. Új karrierlehetőségekkel találkozhatunk, ezeket pedig nem szabad elszalasztani csak azért, mert szorongunk, nem hiszünk magunkban. Állítólag a legtöbb kínai állatjegynél előfordulhat kisebb probléma az év folyamán, de a siker és a szerencse bárkit kihúzhat a pácból, aki rugalmas és nyitott a lehetőségekre.

S ha mindez még nem elég, a szerelem terén is mesésnek ígérkezik ez az év a kínai jóslatok szerint. Ideális időszak lesz családalapításra, s az idén kötött házasságok tartósak és boldogok lehetnek az előrejelzések szerint. Az egyedülállók bármikor megismerkedhetnek a lelki társukkal, de szemfülesnek kell lenni, hogy felismerjék az illetőt. Tartsuk szem előtt a romantikát, vegyük ki a részünket még jobban a párkapcsolatból, legyünk figyelmesebbek és együttérzőbbek, hogy ez az év valóban szerencsét hozzon a szerelemben. A pénzen vett szerelem pedig sosem igazi – valamiért erre is figyelmeztetnek az előrejelzések megírói.

Az év színe: a fehér

A kínai asztrológia szerint, mivel 2021 a Fém év, az idei év színe a fehér lesz. Emellé csatlakoznak a Bivaly színei, a sárga és a zöld, ezek a színek a feng-shui szerint segítenek bevonzani a jólétet és a sikert. A szerencse becsalogatása érdekében érdemes lehet fém kiegészítőket hordani.

Epilógus

Elismerem: túl sok általánosságot halmoztam fel a fenti bekezdésekben, talán vannak, akik találnak közöttük a saját életükre érvényes igazságokat. Aki önbeteljesítő jóslatnak veszi, annak kívánom, hogy bevonzza magának a szerencsét, a családi békét, a jólétet és a szerelmet. Megpróbálok én is ezekre koncentrálni, és több fehéret, zöldet, meg fémet hordani – hiszen sosem lehet tudni, végül minek köszönhető a siker…

Veszíteni pedig talán ezzel nem fogunk.

Ajánljuk még:

MAGADRA KELL VARRATNOD, HOGY TUDD, KI VAGY? TETOVÁLÁS: TRENDI VAGY CIKI?
LEHET TUDOMÁNYOS MEGALAPOZOTTSÁGA EGY BABONÁNAK?
„OTT SE VOLTAM, DE MEGÉREZTEM, HOGY MÁSSAL FLÖRTÖL” – A MEGÉRZÉSEK NYOMÁBAN

 

Már követem az oldalt

X