Kult

Startol a Sziget, ahová nem csak a Nagyszínpadért járunk vissza

A Szabadság Szigete nemcsak egy koncert, hanem egy életérzés, amit át kell élni, naponta több tucat koncertből, és színes kulturális programokból válogatva – nagyszínpadon innen és túl!

A Sziget egy vibráló, sokszínű fesztivál, egy életérzés, az év kihagyhatatlan pillanatainak gazdag tárháza, koncertözön és partifolyam, valamint megannyi kulturális élvezet – tudjuk ezt már jól. Európa egyik legnagyobb fesztiválja idén számos újítással érkezik, amit érdemes lesz személyesen is megtapasztalni. 

Mit kapunk egy Sziget napijegyért? Az biztos, hogy többet, mint egy nagy koncert.

Ha jól csináljuk, komoly kultúr- és bulitúrát járhatunk be egy koncertjegy áráért.

A Sziget Nagyszínpad alapterülete több mint 1000 m², a Samsung Party Aréna nézőtere 4000 m², a FreeDome presented by Mastercard sátra több mint 10000 fős befogadóképességű, míg a TicketSwap Colosseum háromezer raklapból épül fel. Az idei Sziget legnagyobb zenei helyszíneinek méretei is figyelemre méltóak. Hát még a felhozataluk!  A Florence + the Machine az első napon lép fel, őket követi az Imagine Dragons, David Guetta, a Mumford & Sons, Lorde és Macklemore, a zárónapon pedig Billie Eilish lép fel. 

De van élet a Nagyszínpad(ok)on túl is!

A Global Village például ezúttal is egy különleges zenei utazásra hív, ahol megismerheted különböző földrészek tradicionális dallamait Kelet-Európától Dél-Amerikáig – ha úgy érzed, felpörögnél valahol, ide térj be szerintünk! Nemcsak kikapcsolsz majd, tanulsz is valamit a művészet világáról, és garantáltan feltöltődsz, hogy még több mindent megismerhess a Szigetből, a világból!

Ha szereted a kortárs táncot és a színházat – vagy épp még sosem láttál kortárs táncelőadást, de mindig is érdekelt, hogy milyen, a Theatre-and-Dance Field a Fidelio támogatásával éppen neked való hely lesz, ne hagyd ki, ha a Szigeten jársz!

A Vándor Vurstli múltidéző forgataga ezúttal is változatlan jókedvvel, célbadobó játékokkal, bűvészekkel, bábszínházzal, jövendőmondókkal, zsonglőrökkel és egy mini óriáskerékkel vár. Ha megörvendeztetnéd a benned lakó gyermeket, adj magadnak egy-két órát a vurstliban!  Ha pedig belejöttél a „gyerekprogramba”, lépj át a Cirque du Szigetre, ahol zsonglőrök és kötéltáncosok, akrobaták, vizuális előadások, kortárstánc, mozgás, lendület fogad majd!

De ha a klasszikusokat szereted, vagy éppen régebb óta vagy már fiatal, a Tribute Színpad presented by AMC lehet a te nagy kedvenced! Itt régi motorosok és aktuális celebek legnagyobb slágerei váltják egymást – a megszokottól kicsit eltérő formában. Ezt sem érné meg kihagyni!

A Sétáló utcaszínház kapcsán pedig azt mondták a szervezők, előfordulhat, hogy egy több méter magas lóba vagy sárkányok parádéjába futsz bele, de akár virtuóz akrobatákkal vagy dobosokkal is találkozhatsz. Sétálj velünk és légy részese a varázslatos produkcióknak!

Ajánljuk még:

„Itt van Európa közepe” – Bölcske kövei, kastélya, kacsingató pincesora, meseösvénye

A tolnai dombok mindig tartogatnak meglepetéseket. Sokszor azt gondolnánk, az ország közepén terpeszkedő Tolna vármegye olyan, ami át kell suhanni. Ha kérdeznénk, kevesen tudnának felsorolni látnivalókat. Pedig itt van a Szekszárdi borvidék, az atomváros Paks, a Sárköz csodás népművészetével, a Mezőföld dús földjeivel, a világhírű a Gemenci erdő és a Gyulaji Rezervátum vadállománya, a Duna partján pedig kellemes kikapcsolódási lehetőségeket találunk.