Küldjétek el a ti meséteket, és nyerjetek vele - Mesepályázatot hirdetünk a Piroska Szörppel

Kult

Küldjétek el a ti meséteket, és nyerjetek vele - Mesepályázatot hirdetünk a Piroska Szörppel

Általános iskolás diákok, osztályok jelentkezését várjuk Mesés Piroska-pályázatunkon!

Csenge és Bence, akiről hétről hétre mesét írunk nektek az ősz során, átlagos kisgyerekek – lehetnének, ha lennének átlagos gyerekek. De ahány Anna, Máté, Zorka, Peti meg Domi él, annyiféle külön világ létezik. Szeretnénk megismerni a TI világotokat! Szívesen olvasnánk a ti családotok, a ti gyerekkorotok, a ti életetek mesés helyzeteiről – küldjétek el ezeket nekünk kiszínezve, vagy éppen úgy, ahogyan megestek.

Az egy.hu és a Piroska Szörp közös pályázatában azt szeretnénk lehetővé tenni, hogy minél többen megismerhessük egymás kedvenc történeteit, és felidézzük: együtt lenni, emléket gyűjteni, élni nagyon is jó!

„Mai napig emlékszem, milyen jó érzés volt, mikor gyerekként nekem meséltek, vagy mikor én költhettem meséket mások szórakoztatására. Hiszem, hogy minden gyereknek, minden közösségnek megvan a maga meséje, és remélem, minél többekét megismerhetjük, közkinccsé tehetjük a pályázat során” – mondta Borbás Marcsi, aki maga is felolvas majd néhány történetet október során. A meséket itt az egy.hu oldalán és Borbás Marcsi Facebook-oldalán is közzétesszük majd.

 

Mi kell a pályázathoz?

Hogy milyen történetet olvasnánk szívesen? Bármilyent! Jöhet a kedves, a kalandos, a játékos, a szelíd, a vicces, a félelmetes, a nagy kérdéseket felvető, a nyugtató, a pörgető, a soha el nem felejthető. Az, ami a tiétek, amit csak ti tudtok megírni. Küldjetek el nekünk a saját meséteket vagy éppen osztályotok meséjét, és már neveztetek is pályázatunkra!

Mit nyerhettek?

  1. Osztálykirándulás: mesés szafarikaland a Piroska Szörp csapatával
    Piroska Szörp telephelyén szörpintés, sütizés és játék, majd utazás a Richter Safari élményparkba, ahol VIP vendégek lesznek a gyerekek és a kísérők
  2. Osztálykirándulás: Mesés Piroska kaland a szörpgyártás otthonában 
    Piroska Szörp telephelyén szörpintés, sütizés és játék, majd jelmezbe bújás és a gyár felfedezése
  3. Piroska szörp ajándékcsomagok
    Személyenként 1-1 Piroska tornazsák telepakolva: szörppel, tollal, pohárral, labdával, játékokkal.

+ Különdíj: Piroska szörp giga mennyiségben annak az iskolának, ahonnan a legtöbb mesepályázat érkezik. 

Ki pályázhat?

  • Bármilyen Kárpát-medencei általános iskolai diák benyújthatja a pályázatát, akár többet is. 
  • A diákok közösen, osztályként is nevezhetnek, akár több mesével is.

Hol lehet pályázni?

A pályaműveket elektronikusan, e-mail-ben lehet leadni a jatek [at] egy [dot] hu email címre, a tárgyban megjelölve „Mesés Piroska-pályázat ”.

A levélben a pályázaton túl az alábbi adatokat kell még megadni:

  • pályázó diák/diákok neve, iskolája, osztálya,
  • amennyiben osztály nevez, akkor iskola, osztály megjelölés,
  • mindkét esetben kapcsolattartó személy neve, e-mail címe, telefonszáma!

Pályázat beküldésének határideje: 

2023. november 26-a, 23 óra 59 perc.

Hogy választunk nyerteseket?

A pályázat zsűritagjai az egy.hu szerkesztőségének kiválasztott tagjai és a Piroska Szörp marketingvezetője.  A pályázat zsűritagjai határidőn belül beérkezett pályázatokból kiválasztják az első, második, harmadik helyezettet. Az eredményt az egy.hu oldalán tesszük majd közzé december 25-ig.

A három dobogós meséjét ezután közzétesszük online az egy.hu oldalán, és megosztjuk az egy.hu Facebook-oldalán. A pályázat főnyereményét az kapja meg végül, aki meséjével a legtöbb like-ot bezsebeli az egy.hu Facebook-oldalán.  

Pályázhat minden magyarul beszélő általános iskolás korú gyerek vagy osztály, aki a jelentkezés feltételeit elfogadja.  A jelentkezéssel vállalod, hogy a leadott mese megjelenhet az egy.hu oldalán és social oldalain, Borbás Marcsi social felületein, illetve a Piroska Szörp későbbi kampányaiban a pályázat megjelölésével felhasználhatja azt.

A cikket a Piroska Szörp támogatta

Ajánljuk még:

Egy nagyvonalú polihisztor, akinek felfedezése világhírűvé tette a Zsolnay nevet – 180 éve született Wartha Vince, az eozin atyja

1908-ban járunk, az olaszországi Faenzában, egy izgalmas kiállításon. A település a fajansz, azaz az égetett kerámia névadója, múzeumában a világ minden részéről láthatók kerámiák. A tárlaton talán a legnagyobb feltünést a Zsolnay eozin kerámiák keltették, amelyek Európában és a világ számos részén ismertté tették a család és a gyár nevét. Wartha Vince vegyésznek, a magyar kémiai technológiai oktatás úttörőjének nevéhez fűződik e különleges technika feltalálása – a magyar polihisztor 1844-ben ezen a napon született, Fiuméban.