
Bár a sajt régóta kedvelt élelmiszer az egész világon, sokféle változata közül Magyarországon a trappista sajt az, ami nélkül egyetlen háztartás sem létezhet. A félkemény állagáról és az enyhén savanykás ízéről ismert trappista kiváló fehérje- és kalciumforrás. Ezek az alapvető tápanyagok jelentősen hozzájárulnak a csontok egészségének megőrzéséhez, az immunrendszer és az idegrendszer megfelelő működésének támogatásához, és az izmok erősödéséhez. 45%-os zsírtartalmával a trappista sajt gazdag és laktató kiegészítője a kiegyensúlyozott étrendnek, bármely korosztály számára.
A trappista sajt egyik legfigyelemreméltóbb tulajdonsága a sokoldalúsága. Szendvicsen, tésztára reszelve vagy egyszerűen önmagában fogyasztva is jól illeszkedik a különféle étrendekhez. Nem meglepő, hogy a trappista sajt az egyik legismertebb és legszélesebb körben fogyasztott sajtfajta. A trappista sajt aranyat ér a konyhában!

Talán kevesen tudják, hogy a Magyarországon gyártott trappista korong alakú. Ha ilyen terméket választunk, akkor biztosak lehetünk benne, hogy gondosan és minőségi alapanyagokból készített, hazai termék kerül a kosarunkba. Legnépszerűbb a korong alakú változata, de elérhető félkorong és szeletelt formában is.
És ha sajt, akkor Magyar Sajt. A klasszikus trappista sajt nem hiányozhat az Alföldi Tej portfóliójából sem. Az Alföldi Tej termékei 100%-ban magyar tejből készülnek és könnyen felismerhető jellegzetes fekete csomagolással kerülnek az áruházak polcaira. A Magyar Trappista Sajt Kiváló Minőségű Élelmiszer (KMÉ) védjeggyel is rendelkezik, amely garantálja a kiváló minőséget.

Emellett az Alföldi Tej nemrégiben bővítette kínálatát egy ízletes szezonális és különleges termékválasztékkal. Tavaly nagy sikert arattak és idén is elérhetőek lesznek a Magyar Grill füstölt, natúr, zöldfűszeres és chilis változatai, amelyek egy új és különleges ízvilágot hoznak a hagyományos kínálatba. Egy másik figyelemre méltó újdonság az idei évben a Magyar Sajt Gouda változata is, amely félkerék formában kapható, és ízletes alternatívát kínál a sajtkedvelőknek.
A trappista sajt nem csupán ízletes csemege, hanem tápláló energiaforrás is, amely hozzájárul az egészséges életmódhoz, gazdag ízvilágával és kiváló minőségű alapanyagaival, valamint sokoldalú felhasználási lehetőségeivel továbbra is alapvető élelmiszer a magyar és a külföldi háztartásokban. (x)
