
Vannak alapanyagok, amelyek egyszerre mindennapiak és mégis különlegesek. A rizs ilyen: szerény, de ezerféle arcát mutatja, attól függően, honnan érkezik és hogyan bánunk vele. A METRO Chef rizsválasztéka ezt a sokféleséget kínálja a séfeknek és az otthoni ínyenceknek egyaránt: minőségi, megbízható alapokat ad a világ konyháinak felfedezéséhez.

A rizs a világ egyik legősibb és legsokoldalúbb alapanyaga. Több mint tízezer éve termesztik Ázsiában, és azóta is emberek milliárdjainak ad nap mint nap táplálékot, mégis minden kultúrában mást jelent. Japánban a rizs a tisztaság és a harmónia szimbóluma, Indiában az élet bőségének jelképe, Itáliában pedig a türelem és gondosság metaforája, hiszen egy jó rizottóhoz mindkettőre szükség van.

A METRO Chef rizsválasztéka tökéletes lehet, legyen szó ázsiai ihletésű fogásokról, olasz rizottóról vagy egy klasszikus magyar köretről, mindenhez megtaláljuk a tökéletes alapot.
A METRO Chef Hosszúszemű Basmati Rizs a keleti konyha királynője: illatos, hosszú szemű rizs, amely piláfhoz vagy könnyed zöldséges ételekhez is ideális. Finom aromája és pergős állaga miatt sok séf kedvence. Aki pedig a thai és vietnámi ízeket keresi, annak a METRO Chef Jázmin Rizs lesz az igazi: enyhén ragacsos, édeskés illatú rizs, amely tökéletesen átveszi a keleti konyha fűszereinek varázsát.

A mindennapok praktikus választása a METRO Chef Hosszúszemű Előgőzölt Rizs: könnyen kezelhető, nem tapad össze, és ideális nagyobb mennyiségekhez, büféasztalokhoz is.
Ha az olasz konyha krémes csodáira vágyunk, ott az olasz Arborio és a Carnaroli rizs: mindkettő vákuumcsomagolt, hogy megőrizze frissességét és textúráját. Az előbbi lágyan krémes, az utóbbi feszesebb, al dente rizottókhoz való.

Végül a METRO Chef Sushi Rizs a precizitás rizse: kiváló vízfelvevő és formázható, így tökéletes alapja lehet akár a legigényesebb sushitálaknak is.
Egy tál rizsben benne van a világ: a gőzölgő keleti utcák illata, a mediterrán konyhák eleganciája, a családi vasárnapi ebédek meghittsége. A rizs képes alkalmazkodni, átváltozni: lehet főszereplő vagy szerény kísérő, krémes, pergős, ragacsos vagy könnyű, mindig pontosan úgy, ahogy a recept, a pillanat vagy az ízlés kívánja. Ez az egyszerűnek tűnő szemcsés gabona összeköti a kultúrákat, a tradíciókat és a modern gasztronómiát is. És bár minden országban másképp főzik, egy közös bennük: a rizs mindenhol otthonos.
A cikk támogatója a METRO Kereskedelmi Kft.

Gesztenyés receptek
Nagyanyáink szakácskönyvéből



















