Gasztro

Zöldségspagetti

Borbás Marcsi böjti receptje

Hozzávalók

  • 3-4 db zsenge cukkini
  • olívaolaj
  • 1 gerezd fokhagyma
  • friss petrezselyem
  • 2 dl mandulatejszín
  • só, fehér bors
  • 5 dkg reszelt parmezán

Elkészítés

A zsenge cukkiniket zöldségspagetti-készítővel hosszú, vékony csíkokra vágjuk. Egy lábasban sós vizet forralunk, és a felcsíkozott zöldséget 2,5-3 percig blansírozzuk benne.

 

Közben olívaolajon megpirítjuk a felaprított fokhagymát. Rádobunk egy csokor apróra vágott friss petrezselymet, felöntjük a tejszínnel, majd sóval és fehér borssal fűszerezzük. A cukkinispagettit óvatosan elkeverjük benne, végül reszelt parmezánnal tálaljuk.

(Ha nem böjti verziót készítünk, az olaj helyett 10 dkg szalonnát piríthatunk, és az elkészült ételt pörccel tálalhatjuk.)