Gasztro

Zöldségfasírt fűszerekkel

Minél többféle zöldségből készítjük, annál finomabb lesz! Érdemes hozzáadni gyógyhatású fűszereket is.

Hozzávalók

  • 1 szem édesburgonya
  • 2 szál sárgarépa
  • ½ zellergumó
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2-3 gerezd fokhagyma
  • 2 db tojás
  • bors
  • 15 dkg zsemlemorzsa vagy panko morzsa
  • zöldfűszerek ízlés szerint: snidling, kakukkfű, zellerlevél, petrezselyem, zsálya
  • olívaolaj a sütéshez

Elkészítés

Lereszeljük a zöldségeket és a hagymát is, majd megsózzuk és hagyjuk állni őket. Ezután kézzel kicsavarjuk belőlük a levet. (Az is jó megoldás, ha zöldséglevet facsarunk, és a megmaradt zöldséget használjuk fel.) A masszát ízesítjük, majd hozzáadjuk a két egész tojást. Mivel kicsavartuk a levét, újra kell sóznunk, majd alaposan borsozzuk meg! Csinos, lapos kis fasírtokat formázzunk a masszából, majd vékonyan beleforgatjuk mindegyiket durvára őrölt zsemlemorzsába vagy panko morzsába. A morzsa lehet gluténmentes is.

Ha túl laza a masszánk, adhatunk hozzá egy kanál keményítőt vagy lisztet is. Olajban süssük ki, de ne hirtelen, ugyanis kell idő a nyers zöldségeknek, hogy átsüljenek. Tálaljuk fokhagymás tejföllel vagy joghurttal. Főzelékhez is illik.

Ajánljuk még:

Húsos táskával búcsúzunk a sárkánytól, köszöntjük a kígyót

A holdnaptár szerinti újév, vagy más néven a tavaszünnep, a kínaiak számára a legfontosabb ünnep, melyet a világ népességének egynegyede ünnepel. December 6-án felkerült az UNESCO emberiség szellemi kulturális örökségének listájára a „kínai emberek tradicionális újévi ünnepléséhez kapcsolódó társadalmi szokásai”, ami nem csak dicsőség, hanem egy lehetőség, hogy minél többen megismerjék és átélhessék ezeket a hagyományokat. Az ünnep szerencsét, gazdagságot és boldogságot hozó szimbolikus jelentésű ételeinek nyomába eredtünk a budapesti kínai negyedbe, hogy hiteles forrásból ismerjük meg kínai újév finomságait.