Hozzávalók
- 8 db rizslap
- 4 kiskanál olaj
- 40 dkg zöldség vegyesen: sárgarépa, fehérrépa, retek, újhagyma, paradicsom, paprika, ami éppen van kéznél
- só
- 12 dkg sajt
A tálaláshoz: mártogató, kedvünk szerint
Elkészítés
Ehhez a rizslepényhez minden hozzávalót elő kel készítenünk, mert ha már forró a serpenyő, akkor gyorsan kell dolgozni. A zöldségeket megtisztítjuk, felszeleteljük vagy durvára reszeljük. A sajtot nagylyukú reszelőn lereszeljük. A rizslapok méreténél kicsit nagyobb, lapos tálba vagy tányérba ujjnyi vizet töltünk, az olajat egy kis tálba készítjük egy kenőtollal vagy szilikon ecsettel.
Fotó: Halmos Monika @rozsakunyho
Ha ez mind megvan, akkor kezdődhet a sütés.
A serpenyőt olajjal megkenjük, felforrósítjuk. Egy rizslapot megmerítünk a vízben, a serpenyőbe helyezzük és az előkészített zöldség egynegyed részét szépen elegyengetjük rajta. Megsózzuk, sajtot szórunk rá, majd egy újabb, vízben megmerített rizslappal befedjük.
Fotó: Halmos Monika @rozsakunyho
Kissé rányomkodjuk és fedő alatt 2 percig sütjük. Széles lapát segítségével megfordítjuk, kissé lenyomkodjuk, és újabb 2 perc alatt készre sütjük. Deszka csúsztatjuk, és azon melegében felszeleteljük.
Szójaszószba, ketchupba, kedvenc csípős mártásunkba mártogatva máris fogyaszthatjuk, vagy ha kihűlt, az uzsonnás dobozba rakosgathatjuk.
Fotó: Halmos Monika @rozsakunyho
Nyitókép: Halmos Monika @rozsakunyho
Ajánljuk még: