Zöldséges rizslepény

Gasztro

Zöldséges rizslepény

Sokszor kellene egy jó ötlet, egy zöldséges, gyors vacsorához. Vagy ahhoz, hogyan vigyünk magunkkal zöldséget tízóraira, ebédre, hogy ne csak saláta legyen a dobozban. Egészséges, glutén- és laktózmentes, tehát sokféle diétába is beilleszthető. Kedvenc mártásunkkal pedig gyors vendégvárónak is tökéletes!

Hozzávalók

  • 8 db rizslap
  • 4 kiskanál olaj
  • 40 dkg zöldség vegyesen: sárgarépa, fehérrépa, retek, újhagyma, paradicsom, paprika, ami éppen van kéznél
  • 12 dkg sajt

A tálaláshoz: mártogató, kedvünk szerint

Elkészítés

Ehhez a rizslepényhez minden hozzávalót elő kel készítenünk, mert ha már forró a serpenyő, akkor gyorsan kell dolgozni. A zöldségeket megtisztítjuk, felszeleteljük vagy durvára reszeljük. A sajtot nagylyukú reszelőn lereszeljük. A rizslapok méreténél kicsit nagyobb, lapos tálba vagy tányérba ujjnyi vizet töltünk, az olajat egy kis tálba készítjük egy kenőtollal vagy szilikon ecsettel.

Fotó: Halmos Monika @rozsakunyho 

Ha ez mind megvan, akkor kezdődhet a sütés.

A serpenyőt olajjal megkenjük, felforrósítjuk. Egy rizslapot megmerítünk a vízben, a serpenyőbe helyezzük és az előkészített zöldség egynegyed részét szépen elegyengetjük rajta. Megsózzuk, sajtot szórunk rá, majd egy újabb, vízben megmerített rizslappal befedjük.

Fotó: Halmos Monika @rozsakunyho 

Kissé rányomkodjuk és fedő alatt 2 percig sütjük. Széles lapát segítségével megfordítjuk, kissé lenyomkodjuk, és újabb 2 perc alatt készre sütjük. Deszka csúsztatjuk, és azon melegében felszeleteljük.

Szójaszószba, ketchupba, kedvenc csípős mártásunkba mártogatva máris fogyaszthatjuk, vagy ha kihűlt, az uzsonnás dobozba rakosgathatjuk.

Fotó: Halmos Monika @rozsakunyho

Nyitókép: Halmos Monika @rozsakunyho