Wimpi

Gasztro

Wimpi

Borbás Marcsi receptje

Hozzávalók:

A kiflihez (8 db)

  • 40 dkg liszt
  • 2,5 dkg élesztő
  • 1 dl langyos víz
  • 1,5 dl langyos tej
  • 1 kk cukor
  • 2 kk só
  • 1 ek olaj

A kenéshez: 1 egész tojás 1 evőkanál hideg vízzel elkeverve

A tepsi kikenéséhez: sertészsír

Az összeállításhoz:

  • virsli
  • paradicsom
  • uborka
  • lilahagyma
  • 10 dkg trappista sajt
  • Univer ketchup
  • Univer majonéz

 

Tovább olvasok
wimpi-recept-borbas-marcsi

 

Az élesztőt és a cukrot elkeverjük a langyos vízzel, majd szobahőmérsékleten hagyjuk felfutni. Ezután hozzáadjuk a liszthez, majd a tejjel együtt elkezdjük dagasztani. Annyi tejet tegyünk még hozzá, hogy rugalmas tésztát kapjunk. Ezután jöhet hozzá a só és az olaj is. Ha tökéletesen simára kidolgoztuk a tésztát, és a felületén megjelennek az apró levegőbuborékok, készen is vagyunk. Ekkor letakarjuk, majd langyos helyen duplájára kelesztjük. 

wimpi-recept-borbas-marcsi

 

Ha megkelt a tészta, lisztezett deszkára borítjuk, majd nyolc egyenlő részre vágjuk. Mindegyik darabot megformázzuk, és a tenyerünk segítségével meggömbölyítjük. Letakarjuk, majd hagyjuk pihenni minimum 10 percet. Ezután egyesével az összes darabot óvatosan lenyomkodjuk a tenyerünk segítségével, majd feltekerjük, mintha kalácsszálat készítenénk. Ha feltekertük, kissé le is lapítjuk mindegyiket, majd kizsírozott tepsibe sorakoztatjuk őket úgy, hogy sülés közben össze tudjanak nőni. Ezután hagyjuk még kelni a kifliket kb. 20 percig. Végül lekenjük a tetejüket a hideg vízzel elkevert tojással. 200 fokra előmelegített sütőben kb. 10-12 perc alatt pirosra sütjük őket.

wimpi-recept-borbas-marcsi

 

Ha langyosra hűltek, összeállítjuk a wimpit. A virslit megfőzzük, a zöldségeket vékonyra feldaraboljuk. A kifliket középen bevágjuk, majd nyomunk mindegyikbe ketchupot. Jöhet rá a virsli, a zöldségek, a majonéz és a reszelt sajt.

A recept az Univer támogatásával készült.

Ajánljuk még:

Dominó szelet

Ez a játékos sütemény nosztalgikus időket idéz. Azt, amit ma már legfeljebb megsárgult fotókon vagy régi filmeken lelhetünk fel. A dominó szelet is ilyen, öreg receptes könyvek lapjairól támad fel. Hétvégére, ünnepre megéri kipróbálni!