Vöröslencsehumusz

Gasztro

Vöröslencsehumusz

Borbás Marcsi receptje

Hozzávalók:

  • 20 dkg vöröslencse
  • 4-5 ek tahini
  • ½ citrom leve
  • 2-3 gerezd fokhagyma
  • 1 ek fűszerpaprika
  • 1 ek őrölt gyömbér
  • 1 ek őrölt kurkuma
  • durvára őrölt bors
  • szükség esetén víz

 

voroslencsehumusz-recept-borbas-marcsi

 

Tovább olvasok

Elkészítés:

A vöröslencsét sós vízben megfőzzük. Figyeljünk, mert gyorsan elkészül. Ezután leszűrjük, majd hagyjuk langyosra hűlni. A főzővízből érdemes eltenni, hogy majd azzal tudjuk hígítani a humuszt a végén, ha szükséges.

Ha a lencse langyosra hűlt, akkor késes aprítóba rakjuk, és krémesre összedolgozzuk. Ízesítjük a tahinivel, a fokhagymával, majd a fűszereket is hozzáadjuk. Ízlés szerint sózzuk, majd citromlevet is facsarunk bele. Ha túlságosan sűrűnek érezzük, adunk hozzá egy keveset a főzőléből. Pirítóssal tálaljuk.

voroslencsehumusz-recept-borbas-marcsi

 A recept a Smeg támogatásával jelent meg.