Hozzávalók:
- 20 dkg vöröslencse
- 4-5 ek tahini
- ½ citrom leve
- 2-3 gerezd fokhagyma
- 1 ek fűszerpaprika
- 1 ek őrölt gyömbér
- 1 ek őrölt kurkuma
- durvára őrölt bors
- só
- szükség esetén víz
![voroslencsehumusz-recept-borbas-marcsi](/data/articles/114/1143/article-114303/Voroslencsehumusz_recept_Bobras_Marcsi_3__fit_1060x10000.jpg?key=fc5ac94531396ba506553d717c2c5ce8)
Elkészítés:
A vöröslencsét sós vízben megfőzzük. Figyeljünk, mert gyorsan elkészül. Ezután leszűrjük, majd hagyjuk langyosra hűlni. A főzővízből érdemes eltenni, hogy majd azzal tudjuk hígítani a humuszt a végén, ha szükséges.
Ha a lencse langyosra hűlt, akkor késes aprítóba rakjuk, és krémesre összedolgozzuk. Ízesítjük a tahinivel, a fokhagymával, majd a fűszereket is hozzáadjuk. Ízlés szerint sózzuk, majd citromlevet is facsarunk bele. Ha túlságosan sűrűnek érezzük, adunk hozzá egy keveset a főzőléből. Pirítóssal tálaljuk.
![voroslencsehumusz-recept-borbas-marcsi](/data/articles/114/1143/article-114303/Voroslencsehumusz_recept_Bobras_Marcsi_1__fit_1060x10000.jpg?key=6714f95658903b9238bcddd4b00213c0)
A recept a Smeg támogatásával jelent meg.
Ajánljuk még: