Cukkinilepény
Olvasási idő: 1 perc

Cukkinilepény

Antal Csilla receptje

Hozzávalók

  • 2 kisebb cukkini
  • 1 fej lilahagyma
  • 1 doboz sajtkrém
  • 10 dkg füstölt trappista
  • 10 dkg trappista sajt
  • 2 ek rizsliszt
  • 2 ek kukoricaliszt
  • 1 dl víz
  • só, bors
  • 2 dkg olvasztott vaj

Elkészítés

A zsenge cukkiniket és a lilahagymát vékonyra szeleteljük. Ezután elkeverjük a sóval, borssal, a lisztekkel, illetve az olvasztott vajjal. A lereszelt trappista felét és a sajtkrémet is hozzáadjuk. Pici vizet is öntünk rá.

Egy kisebb tepsit kibélelünk sütőpapírral, majd belesimítjuk a cukkinis keverék felét. Befedjük a füstölt trappista szeletekkel, majd jöhet rá a maradék zöldség. A tetejét megszórjuk reszelt trappistával, majd 180 fokra előmelegített sütőbe toljuk. Kb. 35 perc alatt készre sütjük.

Kapcsolódó tartalom
Darázsfészek
Farkas Boglárka | 2025. október 20

Darázsfészek

Az ízeket éppen úgy örököljük, akárcsak genetikánkat és a családi történeteket. Valójában éppen ezek a történetek fűszerezik egyedivé az ételeket, amelyek gyermekkorunk legfontosabb pillanatait idézik bennünk. A nagymamától kapott receptekből később nemcsak süteményeket sütünk, de életünk ösvényeit róva ezek az ízek és emlékmorzsák biztosítanak éltető erőt a mindennapokhoz. Nosztalgiával sütöm mindig ezt a darázsfészket. Azt hiszem, sokan őrzünk hasonló recepteket!