Vörös márna kuszkuszsalátával

Gasztro

Vörös márna kuszkuszsalátával

Segal Viktor receptje

Hozzávalók:

  • 8 db vörösmárna-filé
  • 1 ek semleges olaj

Az öntethez:

  • 1 tk reszelt gyömbér
  • 2 tk reszelt salottahagyma
  • 2 ek olívaolaj
  • 6 ek szójaszósz
  • ½ lime leve

 A kuszkuszhoz:

  • 200 g kuszkusz
  • 400 ml víz
  • ½ citrom leve
  • 4 ek extraszűz olívaolaj
  • 1 tk só
  • 5 dkg menta
  • 100 g vegyes salátalevél

A salátához:

  • 4 db színes bébimángold
  • 20 dkg szezonális sütőtök
  • 4 db okra
  • 1 ek olívaolaj
  • frissen őrölt feketebors

 

Tovább olvasok

Elkészítés:

A kuszkuszt egy kisebb lábosba helyezzük, és felöntjük forrásban lévő vízzel. Nem kell főzni, csak letakarni, és hagyni kb. 10 percig puhulni. Közben az öntetet összekeverjük. A megpuhult kuszkuszt egy villával óvatosan „felkaparjuk”, lassan haladva az edény alja felé. Így nem lesz csomós, hanem szép pörgős marad. Ha kihűlt, ízesítjük, meglocsoljuk a citromlével és az olívaolajjal. Hozzáadjuk a mentát és a salátaleveleket is.

Tapadásmentes serpenyőben kevés olajon megsütjük a vörösmárna-filéket. Először a bőrös oldalán 2-3 percig, majd a másik oldalán is kb. 30 másodpercig. Azonnal tálaljuk.

A zöldségeket megpirítjuk egy serpenyőben, majd a tányérra halmozzuk az összes összetevővel együtt. Alaposan meglocsoljuk az öntettel.

 

Ajánljuk még:

Egy világot teremtő háziállat, amit mégis megéri megenni: a pulyka története

Nagy utat tett meg a pulyka az amerikai középföldtől a világ meghódításáig: Kolumbusz érkezésekor már háziállatként tartották a mexikói indiánok, ma pedig már ünnepi fogásnak számít sok helyütt a világban. Érdekes hiedelmek társulnak hozzá és szinte mindenhol a büszkeség, a kevélység megtestesítője. Vajon mire vághat fel ennyire ez a madár?