Vörös márna kuszkuszsalátával

Gasztro

Vörös márna kuszkuszsalátával

Segal Viktor receptje

Hozzávalók:

  • 8 db vörösmárna-filé
  • 1 ek semleges olaj

Az öntethez:

  • 1 tk reszelt gyömbér
  • 2 tk reszelt salottahagyma
  • 2 ek olívaolaj
  • 6 ek szójaszósz
  • ½ lime leve

 A kuszkuszhoz:

  • 200 g kuszkusz
  • 400 ml víz
  • ½ citrom leve
  • 4 ek extraszűz olívaolaj
  • 1 tk só
  • 5 dkg menta
  • 100 g vegyes salátalevél

A salátához:

  • 4 db színes bébimángold
  • 20 dkg szezonális sütőtök
  • 4 db okra
  • 1 ek olívaolaj
  • frissen őrölt feketebors

 

Tovább olvasok

Elkészítés:

A kuszkuszt egy kisebb lábosba helyezzük, és felöntjük forrásban lévő vízzel. Nem kell főzni, csak letakarni, és hagyni kb. 10 percig puhulni. Közben az öntetet összekeverjük. A megpuhult kuszkuszt egy villával óvatosan „felkaparjuk”, lassan haladva az edény alja felé. Így nem lesz csomós, hanem szép pörgős marad. Ha kihűlt, ízesítjük, meglocsoljuk a citromlével és az olívaolajjal. Hozzáadjuk a mentát és a salátaleveleket is.

Tapadásmentes serpenyőben kevés olajon megsütjük a vörösmárna-filéket. Először a bőrös oldalán 2-3 percig, majd a másik oldalán is kb. 30 másodpercig. Azonnal tálaljuk.

A zöldségeket megpirítjuk egy serpenyőben, majd a tányérra halmozzuk az összes összetevővel együtt. Alaposan meglocsoljuk az öntettel.

 

Ajánljuk még:

Holnap nyit a Hagyományok Háza Ünnepváró Forgataga

A Hagyományok Háza életében a karácsonyi ünnepvárás az év legmeghittebb időszaka. Az idén december 6. és 8. között megrendezésre kerülő Ünnepváró Forgatag koncertekkel, bábelőadássokkal, ajándékkészítő műhelyekkel, mesével, gyerektáncházzal, kézműves vásárral és mesterségbemutatókkal, valamint kedvezményes kiadványárusítással várja a látogatókat. A különleges, minden korosztályt megszólító programsorozat egyik legizgalmasabb tevékenysége a kézműves műhelyekben zajlik, ahol hagyományos mesterségekből ihletett, kézzel készített ajándékokat lehet alkotni.