Hozzávalók:
- 8 db vörösmárna-filé
- 1 ek semleges olaj
- só
Az öntethez:
- 1 tk reszelt gyömbér
- 2 tk reszelt salottahagyma
- 2 ek olívaolaj
- 6 ek szójaszósz
- ½ lime leve
A kuszkuszhoz:
- 200 g kuszkusz
- 400 ml víz
- ½ citrom leve
- 4 ek extraszűz olívaolaj
- 1 tk só
- 5 dkg menta
- 100 g vegyes salátalevél
A salátához:
- 4 db színes bébimángold
- 20 dkg szezonális sütőtök
- 4 db okra
- 1 ek olívaolaj
- frissen őrölt feketebors
- só
Elkészítés:
A kuszkuszt egy kisebb lábosba helyezzük, és felöntjük forrásban lévő vízzel. Nem kell főzni, csak letakarni, és hagyni kb. 10 percig puhulni. Közben az öntetet összekeverjük. A megpuhult kuszkuszt egy villával óvatosan „felkaparjuk”, lassan haladva az edény alja felé. Így nem lesz csomós, hanem szép pörgős marad. Ha kihűlt, ízesítjük, meglocsoljuk a citromlével és az olívaolajjal. Hozzáadjuk a mentát és a salátaleveleket is.
Tapadásmentes serpenyőben kevés olajon megsütjük a vörösmárna-filéket. Először a bőrös oldalán 2-3 percig, majd a másik oldalán is kb. 30 másodpercig. Azonnal tálaljuk.
A zöldségeket megpirítjuk egy serpenyőben, majd a tányérra halmozzuk az összes összetevővel együtt. Alaposan meglocsoljuk az öntettel.
Ajánljuk még: