Gasztro

Vegán rakott kel

Ádám Csaba receptje

Hozzávalók

  • 50 dkg kelkáposzta
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 ek. olaj
  • 1 csipet majoranna
  • 1 ek. hajdinaliszt

A töltelékhez:

  • 1 ek. olaj
  • 50 dkg gomba
  • 35 dkg brokkoli
  • 15 dkg vöröshagyma
  • 1 ek. paradicsompüré
  • 1 ek. vörös curreypaszta
  • 2 ek. sörélesztőpehely
  • 1 ek. fűszerpaprika
  • 30 dkg vegán tejföl
  • frissen őrölt bors
  • 14 dkg hajdina (nyers)

A tálaláshoz:

  • vegán tejfölhab

 

A kelkáposztát csíkokra vágjuk, majd sós vízben leforrázzuk. Ezután leszűrjük, majd ízesítjük aprított fokhagymával, olajjal, majorannával. Egy kanál hajdinalisztet is keverünk hozzá.

A gombát lereszeljük, majd egy serpenyőben, kevés zsiradékon megpirítjuk. A hagymát finomra vágjuk, egy másik serpenyőben azt is puhára dinszteljük egy kis olajon. Hozzáadjuk a paradicsompürét, a curreypasztát, a sörélesztőpelyhet és a fűszerpaprikát. Ezután elkeverjük a gombával, majd az előfőzött, felaprított brokkolit is belekeverjük. Jöhet hozzá a készre főzött hajdina, a frissen őrölt bors és só.

 

Egy kisebb sütőformát vékonyan kiolajozunk, és hajdinaliszttel is megszórjuk. Elkezdjük bele rétegezni a kelkáposztát és a tölteléket. A tetejére káposzta kerüljön, majd egy nagy adag vegán tejföl. 

160 fokos sütőben 40 percig sütjük. Fél óra után érdemes ránézni. Ha ekkor még nem pirul a tejföl, akkor emeljük fel a hőmérsékletet 180 fokra.

Ha megsült, cikkekre vágva tálaljuk egy adag tejfölhabbal és egy csipetnyi őrölt pirospaprikával.