Hozzávalók
- 50 dkg kelkáposzta
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 ek. olaj
- 1 csipet majoranna
- 1 ek. hajdinaliszt
A töltelékhez:
- 1 ek. olaj
- 50 dkg gomba
- 35 dkg brokkoli
- 15 dkg vöröshagyma
- 1 ek. paradicsompüré
- 1 ek. vörös curreypaszta
- 2 ek. sörélesztőpehely
- 1 ek. fűszerpaprika
- 30 dkg vegán tejföl
- frissen őrölt bors
- 14 dkg hajdina (nyers)
A tálaláshoz:
- vegán tejfölhab
A kelkáposztát csíkokra vágjuk, majd sós vízben leforrázzuk. Ezután leszűrjük, majd ízesítjük aprított fokhagymával, olajjal, majorannával. Egy kanál hajdinalisztet is keverünk hozzá.
A gombát lereszeljük, majd egy serpenyőben, kevés zsiradékon megpirítjuk. A hagymát finomra vágjuk, egy másik serpenyőben azt is puhára dinszteljük egy kis olajon. Hozzáadjuk a paradicsompürét, a curreypasztát, a sörélesztőpelyhet és a fűszerpaprikát. Ezután elkeverjük a gombával, majd az előfőzött, felaprított brokkolit is belekeverjük. Jöhet hozzá a készre főzött hajdina, a frissen őrölt bors és só.
Egy kisebb sütőformát vékonyan kiolajozunk, és hajdinaliszttel is megszórjuk. Elkezdjük bele rétegezni a kelkáposztát és a tölteléket. A tetejére káposzta kerüljön, majd egy nagy adag vegán tejföl.
160 fokos sütőben 40 percig sütjük. Fél óra után érdemes ránézni. Ha ekkor még nem pirul a tejföl, akkor emeljük fel a hőmérsékletet 180 fokra.
Ha megsült, cikkekre vágva tálaljuk egy adag tejfölhabbal és egy csipetnyi őrölt pirospaprikával.
Ajánljuk még: